28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Öğrencilere vergisiz ÖTV'siz telefon satışı sözünü tutacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Öğrencilere vergisiz ÖTV'siz telefon satışı sözünü tutacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi öğrenciler için vergisiz telefon satışı müjdesini vermişti. Peki ''Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı?" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konu ile ilgili açıklama geldi...



Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı? sorusu son günlerde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin, tek seferliğe mahsus vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alabileceğini belirtmişti. 

GENÇLİK VE SPOR BAKANI AÇIKLADI!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, vergisiz telefona yönelik açıklamada bulundu.

Bakan Bak; "İlk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençlere ÖTV'nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışma devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız yakın zamanda bilgilendirme yapacak." ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

14 Mayıs seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan bir diğer açıklamasında, "Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Öğrencilere vergisiz ÖTV siz telefon satışı sözünü tutacağız!

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELFON ŞARTI NELER?

Cep telefonunda vergi muafiyetinden sadece üniversite öğrencileri yararlanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak gerçekleştirilecek. Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan faydalanabilecek.

YENİ VERGİ ARTIŞLARI YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündem ve ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) zammı ve akaryakıta yapılan ÖTV artışı sonrasında,  yeni zamların gelip gelmeyeceği merak edilmeye başlandı.

 Yılmaz, "Bundan sonra vergi konusunda yeni bir adım atılacağını beklemiyorum" dedi ve şu ifadeleri kullandı: "Maktu rakam dediğimiz oransal olmayan mutlak değer olarak belirlenen ifadeler. Maktu vergiler ciddi anlamda erişmişti.

Depremin yaralarını sarmak için yoksul haneleri sosyal olarak ihtiyaç sahiplerini desteklemek ve kritik yatırımların gerçekleşmesi, topluma yardım etmek için uğraşıyoruz. Ülkelerin ihtiyaç duyduğu harcamalar için bunlar değerlendirip kullanılacak" şeklinde açıklama yaptı.

Vergisiz iPhone ne kadar? Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

Vergisiz akıllı telefon fiyatları ne kadar? Telefonlardan ne kadar vergi alınıyor?

Geri Dön