28 / 04 / 2024

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

Yükseköğretimde eğitim gören tüm öğrencilere bir sefere mahsus olmak üzere vergisiz ve KDV’siz cep telefonu ve bilgisayar satın alma hakkı tanıyacak düzenleme bir süredir gündemdeydi. Peki, vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?



Tüm üniversite öğrencilerinin bir sefere mahsus olarak vergi ödemeden cep telefonu ve bilgisayar almasını sağlayaca düzenlemenin, ne zaman yapılmaya başlayacağı merak edilen konular arasında. Öte yandan uygulama kapsamında öğrencilerin vergisiz alabilecekleri telefonlar arasında hangi modellerin yer aldığı araştırılıyor.

TELEFON VE BİLGİSAYARLARIN AYRINTILARI NETLİK KAZANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, örgün eğitimde eğitim gören gençlere yönelik, "9 bin 500 Türk lirasını aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz." açıklamasında bulundu. Erdoğan yaptğığı açıklamasında "Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne, bilgisayarlar için ise yüzde 16,7'si kadar rakamda destek yapacaklarını."belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Örgün eğitimdeki tüm üniversite öğrencilerimize bir hatla sınırlı olacak şekilde 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota internet vereceğiz." dedi.

KİMLER VERGİSİZ TELEFON SATIN ALABİLECEK?

ntv.com.tr'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cep telefonu desteği uygulamasında örgün eğitim öğrencilerini kapsayan bir açıklama yapmıştı. Fakat Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulama tebliğinde bu kapdamı daha geniş uygulayabilir. Bakanlık tarafından destek uygulamasının içeriğine ise doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin dahil edilip edilmeyeceğine yönelik çalışmada yapılıyor.

 Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

VERGİSİZ TELEFON SATIŞI NE ZAMAN BAŞLAR?

Üniversite öğrencilerine bir sefere mahsus cep telefonu ve bilgisayar vererek vergi muafiyeti sağlanmasına ilişkin tüm ayrıntılar yakın zaman içinde ilgili bakanlık tarafından açıklanacak. Çalışmanın uygulanmasına yılsonunda başlanması bekleniyor.

HANGİ TELEFONLAR VERGİSİZ ALINABİLECEK?

Destek uygulamasına ayrıca hangi cep telefonu modellerinin dahil edileceğine yönelikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ayrıntılı bir çalışmaları sürüyor. Bilgi Teknolojileri Kurumu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’yla birlikte bu uygulamaya dahil edilecek cep telefonlarının kalitesini ölçecek ve karar verecek. 9 bin 500 Türk Lira ücret skalasını yakalayan her telefon bu uygulamaya dahil olmayacak. Bu telefonların internet bağlantı hız ve kaliteleri de kontrol edilecek.

Vergisiz cep telefonunda yeni düzenlemeler: Takip sistemi kurulacak 

İndirimli cep telefonu ve bilgisayar almak isteyenler e-Devlet'ten başvuru yapacak! Detaylar resmen belli oldu!

Geri Dön