29 / 04 / 2024

Vergisiz cep telefonunda yeni düzenlemeler: Takip sistemi kurulacak 

Vergisiz cep telefonunda yeni düzenlemeler: Takip sistemi kurulacak 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerine sağlanacak cep telefonu ve bilgisayar desteğinin ayrıntılarını paylaştı. Vergisiz mobil cihaz düzenlemesi hakkında yeni bilgiler açığa kavuştu. İşte yeni sistemin detayları...



Öğrencilere sağlanan vergisiz telefonların başkalarına satılmaması için bir takip sistemi geliştirilecek. Bu telefonlar sadece PTT vasıtasıyla alınabilecek. Örgün eğitimdeki öğrenciler için 9.500 lira limitiyle vergisiz telefon kullanımıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. İşte detaylar...

Yeni sistem nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cep telefonu ve bilgisayar alımları için 9 bin 500 lira sınırı koymuş ve bu alımlarda 5 bin 500 lira destek sağlanacağını duyurmuştu. Bu destekten yararlanmak isteyenler ilk olarak cihazın tam fiyatını ödeyecekler. Daha sonrasında belirtilen destek miktarı olan 5 bin 500 TL, ilgili kişinin hesabına geri iade edilecek. CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram'ın aktardığına göre, ürünlerin satışı Pttavm.com üzerinden yapılacak. 

Öğrenciler tarafından alınan vergisiz telefonların kullanımı gözetim altında olacak. Telefonların vergi durumu ve sahibinin kim olduğu saptanabilecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, öğrencilere ait vergisiz telefonların gerçekten aktif olarak kullanılıp kullanılmadığını izleyecek.

 Vergisiz cep telefonunda yeni düzenlemeler: Takip sistemi kurulacak 

Takip sistemi kurulacak 

Üniversite öğrencilerine yönelik vergisiz telefon imkanının yanlış kişilerce kullanılmasını engellemek için bir izleme sistemi oluşturulması düşünülüyor. Ücretsiz 10 GB internet dağıtımı için süreç devam ederken, bu hizmetten yararlanacak öğrencilerin yaş sınırı değil, üniversite statüsü olacak. Yani 17 yaşında üniversiteye başlamış öğrenciler de bu hizmetten faydalanabilecek. İnternet hattı doğrudan T.C. kimlik numarasına bağlanmayacak. 

Çalışmalar sürüyor 

Bakanlık çalışmalarını sürdürüyor. BTK ise bu süreçleri gözetim altında tutacak bir denetleyici rol üstleniyor. Ekim ayının yarısına doğru, üniversite öğrencilerine her ay yenilenebilir 10 GB internet sağlanması planlanıyor. Öğrenciler, bu hizmeti alabilmek için üç farklı operatör arasından tercih yapabilecekler. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik yardımlarına dair de bazı açıklamalarda bulundu. Bu konuda ilk adım olarak bir fon kurulması planlanıyor. Evlenme aşamasında olan gençlere, ekim ayında sıfır faizli kredi imkanı sunulması bekleniyor.

PTT, ÖTV'siz mobil telefon seçenekleriyle öğrencilere müjde verdi! İşte o modeller!

9.500 TL'ye hangi model ve marka telefon alınabilir? 

Kabine'nin gündeminde vergisiz telefon var! Öğrencilere vergisiz telefonda tarih belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön