29 / 04 / 2024

Kabine'nin gündeminde vergisiz telefon var! Öğrencilere vergisiz telefonda tarih belli oldu!

Kabine'nin gündeminde vergisiz telefon var! Öğrencilere vergisiz telefonda tarih belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 3 haftanın ardından bugün toplanıyor. Gündemde öğrencilere verilmesi planlanan vergisiz telefon var. Peki öğrencilere vergisiz telefon ne zaman verilecek? Vergisiz telefonda hangi modeller yer alacak? İşte merak edilenler...



Bugün Kabine toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak toplantının öncelikli gündeminde gençlere vergisiz cep telefonu desteği  yer alacak. Konu ile ilgili kritik açıklama geldi. İşte detaylar..

VERGİSİZ TELEFONDA TARİH BELLİ OLDU!

Enflasyon ve fahiş fiyatla mücadeleye yönelik adımların da değerlendirileceği toplantıda, üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu desteği çalışması son şeklini alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Eylül’de gerçekleşen son kabine toplantısından sonraki konuşmasında, gençlere seçim vaadi olan bu konuyla ilgili olarak Yükseköğretimde okuyan öğrencilere taahhüdümüz olan 10 GB internet ve cep telefonu desteği konusunu değerlendirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Cumhurbaşkanı Yardımcımızı ve ilgili bakanlarımızı kabinemize sundukları çalışmayı tekemmül ettirmeleri hususunda talimatlandırdık. Nihai çalışmaya göre, inşallah bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız.” dedi. 

 Kabine nin gündeminde vergisiz telefon var! Öğrencilere vergisiz telefonda tarih belli oldu!

HANGİ TELEFONLAR VERGİSİZ VERİLECEK?

Milyonlarca kişi vergisiz telefonları merak edip araştııyor. Bu kapsamda '' hangi telefonlar vergisiz verilecek? Vergisiz telefonlar hangileri?'' sorularını araştırıyor.

Vergisiz telefon kapsamında Türkiye'de montajlanan veya üretilen telefon modellerini kapsayacak  telefon uygulaması kapsamındaki modeller belli oldu. Vergisiz telefon kapsamında yer alan modeller; Samsung, General Mobile, Casper, Xiaomi, Vivo, Reeder, Omix, Redmi, TCL ve Pocco markalarının bazı modelleri yer alacak. 

Uygulamanın yerli ve Türkiye'de üretilen modelleri için geçerli olacağına dair yapılan açıklama ile birlikte vergisiz telefon satışının hangi modelleri kapsayacağı netleşti. 

BAKAN ŞİMŞEK'TEN VERGİSİZ TELEFON AÇILAMASI!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısından sonra vergisiz telefon satışları ile ilgili son durumu paylamıştı. Mehmet Şimşek, Yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanmasına ilişkin bir çalışma olduğunu fakat detatları paylaşamayacağını söylemişti.

Öğrencilerin ÖTV ve KDV’siz alabileceği 51 adet telefon ve fiyat listesi: Samsung, Casper, Vivo, Omix, Redmi...

Geri Dön