28 / 04 / 2024

Öğrencilere vergisiz telefonda tarih belli oldu mu? ? 2023 vergisiz telefon satışında son dakika gelişmesi!

Öğrencilere vergisiz telefonda tarih belli oldu mu? ? 2023 vergisiz telefon satışında son dakika gelişmesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Eylül'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası  vergisiz cep telefonu satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman verilecek? 2023 vergisiz telefon satışında son dakika gelişmesi!



'Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak' sorusu gündemde yer alıyor.  milyonlarca öğreci vergisiz telefon satışlarını bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Eylül'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası  vergisiz cep telefonu satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. 

BAKAN ŞİMŞEK'TEN VERGİSİZ TELEFON AÇIKLAMASI GELDİ!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kabine Toplantısından sonra vergisiz telefon satışları ile ilgili son durumu açıkladı. Mehmet Şimşek, Yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanmasına ilişkin bir çalışma olduğunu fakat detatları paylaşamauacağını söylemişti.

Bakan Şimşek, vergisiz telefon konusunun yeni yasama yılına başlamasıyla gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya da "Yasal düzenleme gerektiren konularda tabii ki Meclis'in açılması gerekir.

İdari karar gerektirenler, idari kararla yapılır. Ne zamanlama ne içerik konusunda kesinleşmemiş konularda değerlendirme yapmayacağım." yanıtını verdi.

Bakan Şimşek, çalışmanın tamamlanmadığı konularda değerlendirme yapılmasının doğru olmadığının altını çizdi. 

Öğrencilere vergisiz telefonda tarih belli oldu mu? ? 2023 vergisiz telefon satışında son dakika gelişmesi!

7 MİLYON ÖĞRENCİ FAYDALANACAK!

Milyonlarca öğrencinin gözü vergisi telefonda. Söz konusu vergisiz telefon satışlarından 7 milyon öğrenci yararlanacak. Gözler hangi telefonların vergisiz satılacağınıa çevrilirken bu konuda da açıklama geldi.

Vergisiz telefon satışları, Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacak ve bir üst sınırı olacak. Türkiye'de üretilen modeller içinde Samsung ve General Mobile markası yer alıyor.  Huawei ve Apple ise bu listede olmayacak.

Vergisiz telefon satışlarının ne zaman başlayacağı ise merak edilirken, henüz tarih ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi.  Vergisiz cep telefonu satışında Erdoğan, bir sonraki Kabine Toplantısı'nda uygulamanın ayrıntılarını paylaşacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu'ndan gençlere son dakika müjdesi: Vergisiz telefon için yıl sonunu işaret etti!

Telefon almak isteyenlere müjde: A101 indirimli iPhone satışına başladı! Bu fırsat kaçmaz!

Markalar arası kıyasıya rekabet! Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı o tarihten sonra başlayacak...

Geri Dön