03 / 05 / 2024

Akenerji EPİAŞ ortaklık

Akenerji EPİAŞ ortaklık

Akenerji Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Ticaret AŞ, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi’nin (EPİAŞ) sermayesinde 100 bin adet C grubu payın sahibi olmak amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) başvuruda bulundu.

Suudi Arabistan'ın  en büyük şirketinden Kalyon İnşaat'a ortalık teklifi!

Suudi Arabistan’ın en büyük şirketlerinden biri olan NEOM, Kalyon İnşaat’a ortaklık teklif etti. Kalyon İnşaat, global şirket oluyor...

Adesa Gayrimenkul, Zermeram projesi için Seha İnşaat ile ortaklık kuracak!

Adesa Gayrimenkul ile İttifak Holding A.Ş. bağlı ortaklığı Seha İnşaat arasında, Konya Meram'daki Zermeram projesinin 1. ve 2. etaplarında satışı gerçekleştirilmeyen bölümlerinin yapımı ve satışı amacı ile bir Adi Ortaklık kurulmasına karar verildi. 

Türkiye ve Ukrayna savunma alanında ortaklık anlaşması imzaladı!

Türk şirketi LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile Ukrayna devlet savunma şirketi Ukroboronprom bünyesindeki gaz türbini üretim şirketi Zorya-Mashproekt ortaklık anlaşması imzaladı.

Paşa Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Paşa Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Eyüphan Paşa Demir ve Yakuphan Paşa Demir ortaklığında kuruldu. 

Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?' sorusunu yanıtladı.

Deniz GYO'dan ortaklık yapısındaki değişiklik açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ortaklık yapısında dolaylı olarak oluşan değişiklik hakkında açıklama yaptı.

TMSF, Yapı Azim Ortaklık Girişim'in 7 gayrimenkulünü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Yapı Azim Ortaklık Girişim A.Ş.’ye ait 7 gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Yeşil GYO'nun ortaklık aleyhine açılan davası 11 Temmuz'a bırakıldı!

Yeşil GYO ortaklık aleyhine açılan davasının 9 Mayıs 2019 tarihinde yapılan duruşmasında, yargılamanın 11 Temmuz 2019 tarihine bırakılmasına karar verildi...

THY Havaalanı Gayrimenkul'den ortaklık açıklaması!

THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi KAP'ta havalimanlarında yatırım amaçlı ortaklık için araştırmalar yapıldığını açıkladı.

Akiş GYO ortaklık aleyhine açılan dava ile ilgili bilgi güncellendi!

Akiş GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ortaklık aleyhine açılan dava ile ilgili bilgi güncellemesinde bulundu...

Deniz GYO'dan ortaklık davası bildirisi!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Deniz GYO ortaklık davası bildirisini yayınladı. 

Kuyaş Büyükartı İnşaat'ın ortaklık oranları!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.,Kuyaş Büyükartı İnşaat ve Yatırım A.Ş.'nin ortaklık oranlarını yayınladı. 

Akiş GYO ortaklık davası için tarih belirlendi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada ortaklık davası için duruşma tarihi belirlendi.

Akenerji EPİAŞ ortaklık Haberi

Akenerji EPİAŞ ortaklık


Akenerji Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Ticaret AŞ, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi’nin (EPİAŞ) sermayesinde 100 bin adet C grubu payın sahibi olmak amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) başvuruda bulundu.


Akenerji'den yapılan açıklamaya göre, Türk enerji sektörünün önde gelen şirketlerinden Akenerji Elektrik Üretim AŞ’nin iştiraki olan Akenerji Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Ticaret AŞ, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi’nin (EPİAŞ) sermayesinde 100 bin adet C grubu payın sahibi olmak amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) 29 Ağustos 2014 tarihinde başvuru yaptı.


30 Mart 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile EPİAŞ’ın kurulması öngörülmüştü. Bu kapsamda hazırlanan EPİAŞ Esas Sözleşmesi uyarınca EPİAŞ'ın sermayesi 61 milyar 572 bin 770 lira olarak belirlenmişti. EPİAŞ şirket sermayesini temsil eden...