06 / 05 / 2024

Aker AŞ gazze hastane projesi

Aker AŞ gazze hastane projesi

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) desteğiyle Batı Şeria ve Gazze’nin en büyük hastanesini yapan Aker A.Ş, İsrail'in kara harekatını başlatmasının ardından güvenlik gerekçesiyle inşaata ara verdi

Gazze'de 37 günde 41 bin 30 konut tamamen yıkıldı!

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin  bölgedeki duruma ilişkin yazılı açıklamaya göre İsrail'in 37 gündür devam eden saldırılarında 41 bin 30 konut tamamen, 222 bin 120 konut ise kısmen yıkıldığı açıklandı. 

Trabzonspor Ortahisar Millet Bahçesi açıldı!

Trabzon'da Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun yerine inşa edilen spor temalı Ortahisar Millet Bahçesi hizmete açıldı.

Aker ve AVVA Gebze Center AVM'de mağaza açtı!

Aker ve AVVA yeni mağazalarını Gebze Center Alışveriş Merkezi'nde hizmete açtı.

Gazze'de inşa edilecek 1000 konut için anlaşma yapıldı!

 Filistin Çalışma ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan, yıkıma uğrayan Gazze'de inşa edilecek konutlar için Kahire ile anlaşma yapıldığını dile getirdi.

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de Hamas'la varılan ateşkesin ardından bölgeyi ziyaret etti. 

Gazze'de hava saldırıları sonucu 200'den fazla konut yıkıldı!

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze saldırıları ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada İsrail'in Gazze'deki hava saldırıları sonucu 200'den fazla konutun yıkıldığı bildirildi.

Gazze Hükümet Bilgilendirme Ofisi: Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur!

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi, konut kulelerinin bombalanması ve sivillere karşı işgal güçlerinin işlediği suçların devam ettirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Ofisten yapılan açıklamada ,"Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur" denildi.

Avni Aker Millet Bahçesi'nin ilk etabı tamamlandı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada, Trabzon'daki Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun yerine yapılan millet bahçesinin ilk etabının tamamlandığını müjdeledi.

Katar'ın Gazze'de yapacağı hastanenin ilk etap inşası için imzalar atıldı!

Katar'ın, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yapacağı hastane projesinin ilk aşamasının hayata geçirilmesi amacıyla imzaların atıldığı belirtildi.

Trabzon Millet Bahçesi Eylül'de açılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, eskiden Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun bulunduğu bu alanın, Trabzon'un çok önemli bir merkezi olduğunu belirtti ve millet bahçesinin Eylül'de açılacağını söyledi...

Katar Gazze'de rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı!

Katar Gazze'de bir rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı.Katar Kalkınma Fonu Müdürü Halife el-Kuvari hastanenin yüz yatak kapasitesine sahip olduğunu açıklayarak hastanenin, dünya standartlarında rehabilitasyon, fizyoterapi, protez ve işitme bölümüne sahip olduğunu anlattı.

Mısır ordusu Gazze sınırındaki 9 tüneli yıktı!

Mısır ordusu, Kuzey Sina bölgesinin Gazze sınırında bulunan 9 tüneli yıktı. Ordu Sözcüsü Albay Temir er-Rifai, yazılı açıklama yayınladı.

Aker AŞ gazze hastane projesi Haberi

Aker AŞ gazze hastane projesi


Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından Gazze'de  Aker A.Ş'ye yaptırılan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi'nin inşaatı İsrail'in saldırıları nedeniyle durdu. 10 bloktan oluşan, 150 yataklı hastane tamamlandığında Batı Şeria’nın ve Gazze’nin en büyük hastanesi olacaktı. 


DEİK Türk - İsrail İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Güvendiren, inşaatın tamamen durduğunu açıkladı. Güvendiren,"İlişkilerin tekrar düzelmesi zaman alacak" diye konuştu. Yapımına 2011 yılında başlanan TİKA tarafından finanse edilen Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi Gazze’nin güneyinde 33 bin 800 metrekarelik bir alana yapılıyordu. 34 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak ve 10 bloktan oluşacak hastane  170 Gazzeliye iş imkânı sağlıyordu. Güvendiren, "Hastane inşaatı güvenlik gerekçesiyle tamamen durdu. İlişkilerin eski seviyeye gelmesi zaman alacak" ifadelerini kullandı.


Basında yer alan  ticari ilişkilerin çok etkilenmediği haberlerine katılmadığını söyleyen Güvendiren," 5...