28 / 04 / 2024

Akfen hes projeleri

Akfen hes projeleri

Akfen Holding bünyesindeki Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim AŞ'nin bağlı ortaklığı Elen Enerji Üretimi Sanayi Ticaret AŞ'nin, Sakarya ilinde bulunan Doğançay HES 1 ve HES 2 projelerinin tamamında enerji üretimine geçildi.

Selim Akın: Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz!

Akfen İnşaat'ın Loft projeleri hakkında bazı bilgiler veren Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz" dedi.

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

Şehir Hastaneleri Akfen imzasıyla yükseliyor!

Üstyapı, altyapı, çevre koruma ve komple havaalanı inşâatları gibi farklı alanlardaki projeleri başarıyla inşa eden Akfen İnşaat, sahip olduğu tecrübe ve "know how"u şehir hastanelerine taşıyor.

Menzelet ve Kılavuzlu HES Akfen'in!

Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santrallerinin yeni sahibi Akfen Grubu oldu. Akfen iştiraki Akörenbeli Hidroelektrik AŞ, iki santral için 1 milyar 250 milyon TL teklif sundu.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES projeleri özelleştirildi!

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai kararı onayladı.

Fatma Güldemet Sarı: HES projeleri engelleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Türkiye'de yapılan her HES projesi, her rüzgar enerjisi projesi, her nükleer enerji projesi basına, kamuoyuna kötü yansıtılarak bir direnç oluşturularak engellenmeye çalışılıyor." dedi.

3 ilde HES ve RES projeleri için kamulaştırma!

Zonguldak'ta Çayaltı HES I-Çayaltı HES II Enerji Nakil Hattı, Bilecik'te Gök Hidroelektrik Santrali ve Hatay'da Özbek Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Doğu Anadolu'daki HES projeleri ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2003-2015 arasında hayata geçirilen HES projeleriyle ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağlandı.

Antalya HES projeleri Alara Nehri'nde yapılacak!

Antalya'da bulunan Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten 2'si için mahkemenin iptal karan vermesinin ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, aynı nehir üzerine yeni bir HES için daha 'ÇED Olumlu' raporu verdi.

Akfen GYO'nun otel projeleri bu yıl açılacak!

TÜRKİYE'NİN şehir otelciliğine odaklı tek gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Akfen GYO, 2014 yılında konsolide kira gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 24 artırarak 51 milyon TL'ye çıkardı.

Akfen hes projeleri Haberi

Akfen hes projeleri


Akfen'in toplam 30,24 megavat kurulu güce sahip Doğançay HES 1 ve HES 2 projelerinin tamamı enerji üretimine başladı. 


Akfen Holding'den yapılan açıklamaya göre, Holding bünyesindeki Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim AŞ'nin bağlı ortaklığı Elen Enerji Üretimi Sanayi Ticaret AŞ'nin, Sakarya ilinde bulunan Doğançay HES 1 ve HES 2 projelerinin tamamında enerji üretimine geçildi. 


Doğançay HES 2 projesinin 10,08 megavat kurulu güce sahip iki ünitesi de 29 Ağustos tarihinde üretime başlamıştı. Projenin 5,04 megavat kurulu güç kapasitesi olan üçüncü ünitesi ve 15,12 megavat kurulu güce sahip Doğançay HES 1 projesinin de 12 Eylül 2014 tarihinde üretime başlamasıyla Doğançay HES projelerinde toplam kurulu güç 30,24 megavata, üretim kapasitesi de 171,68 gigavat/saate ulaştı. 


Akfen Holding, 12 Eylül 2014 tarihi itibariyle bağlı ortaklıkları vasıtasıyla faaliyet gösterdiği...