18 / 05 / 2024

Akfen van güneş santrali

Akfen van güneş santrali

Akfen'in Edremit ilçesinde faaliyete başlayan Omicron Ercis ve Omicron Engil güneş santrallerinin toplam kapasiteleri 20 megavat gücünde. Şirketin Van'daki üçüncü santrali ise önümüzdeki yıl devreye girecek. 

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

TOKİ Van Gürpınar 2019 projesi 25 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Van Gürpınar 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Van Gürpınar 2019 başvuruları ne zaman? TOKİ Van Gürpınar 2019 kura tarihi ne zaman? TOKİ Van Gürpınar 2019 başvuru şartları neler? İşte TOKİ Van Gürpınar 2019 projesi 25 soruda tüm detaylarıyla...

Akfen'in Van'daki iki güneş santrali üretime geçti!

Akfen'in Edremit ilçesinde faaliyete başlayan Omicron Ercis ve Omicron Engil güneş santrallerinin toplam kapasiteleri 20 megavat gücünde. Şirketin Van'daki üçüncü santrali ise önümüzdeki yıl devreye girecek. 

Van Gölü'ne sahil kordonu projesi geliyor!

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ne sahip Van Gölü'nün etrafı canlandırılacak. Hayata geçirilecek olan Sahil kordonu projesiyle Van Gölü koyları turizme kazandırılacak.

Van Gölü'ne Sahil kordonu geliyor!

Edremit Belediyesi, Van Gölü'nden daha fazla faydalanılması için Sahil Kordonu projesini hayata geçirecek. Projeyle, halkın yıllardır hayalini kurduğu sosyal tesislere kavuşması hedefleniyor.

Van güneş enerjisi panelinde söz sahibi olacak!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Müdürlüğü tarafından nano teknolojiyle üretilen güneş enerjisi paneli, Türkiye'nin bu alanda dünyada söz sahibi olmasını sağlayacak.

Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj!

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe Doğal güzellikleri, koyları ve temiz suyuyla dikkati çeken Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj yapılacağını söyledi.

Van'a güneş enerji santrali kurulacak!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı başta Van olmak üzere Bitlis, Hakkari ve Muş illerinin kalkınmasında önemli bir rol oynuyor. Van'da DAKA'nın katkılarıyla toplam bin 422 megavat kumlu elektrik gücü kapasitesine sahip Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımları gerçekleşecek

Türkiye’nin en büyük feribotu Van Gölü'ne indi!

Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük feribotu, Van Gölü'ne indirildi. Tatvan İskelesi'ndeki tersanede 4 yılda inşa edilen 7 katlı feribot, 136,5 metre uzunluğa, 24 metre genişliğe ve 50 vagon taşıma kapasite

Van Gölü çekilince tarihi kalıntılar ortaya çıktı!

Van Gölü çekilince tarihi kalıntılar ortaya çıktı. Son 15 yılın en büyük su kaybının yaşandığı Van Gölü'ndeki su çekilmesi, batık şehirlere ait kalıntıların gün yüzüne çıkmasını sağladı.

Van Gölü'ünün kaderi akademisyenlerin elinde!

Van Gölü'ndeki kirliliğin önüne geçilmesi amacıyla kapsamlı bir proje hazırlayan Yüzüncü Yıl Üniversitesi, birçok alanda uzman bilim adamlarının yer alacağı çalışmayla gölün geleceği için atılması gereken adımları belirleyecek

Van Gölü havzası kelebek ile doğaseverlerin ilgi odağı oluyor!

Türkiye'de tespit edilen 400 dolayında kelebek türünden 220'sini bünyesinde barındıran Van Gölü havzası, endemik türlerle doğaseverlerin ilgi odağı oluyor.Van Gölü havzası, el değmemiş doğada yüzlerce kelebek türüne de kucak açıyor.

Van'a güneş enerjisi paneli üreten fabrika kuruluyor!

Türkiye’de Konya’dan sonra en fazla güneş gören il olan Van’a güneş paneli üreten fabrika kuruluyor. İlk fabrikasını Van’a kuracak olan Solarvan Şirketi, 80 milyon Euro’ya kuracağı fabrikayı 2014 yılında üretime başlatmayı hedefliyor....

Akfen van güneş santrali Haberi

Akfen van güneş santrali

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin 44 milyon dolarlık yatırımla Van'da hayata geçirdiği ve 20 megavat kapasitesi bulunan iki güneş enerjisi santralinde elektrik üretimine geçildi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Akfen Yenilenebilir Enerji'nin, Türkiye'nin 5 bölgesinde 327 megavat kapasiteli ve 530 milyon dolar yatırım değeri bulunan 13 yenilenebilir enerji santralinin yapımına hız verdiği belirtildi. 

Bu kapsamda eylül ayı sonunda kabulleri yapılan ve yatırım değeri 44 milyon dolar olan Van'ın Edremit ilçesindeki Omicron Ercis ve Omicron Engil güneş santrallerinde elektrik üretiminin başladığı bildirilen açıklamada, santrallerin toplam kapasitesinin 20 megavat gücünde olduğu belirtildi.

Açıklamada, santrallerin üretilen enerjiyi ulusal elektrik ağı üzerinden Türkiye'ye ulaştırarak 80 bin kişinin enerji ihtiyacını karşılayacağı...