02 / 05 / 2024

Akfen'in Van'daki iki güneş santrali üretime geçti!

Akfen'in Van'daki iki güneş santrali üretime geçti!

Akfen'in Edremit ilçesinde faaliyete başlayan Omicron Ercis ve Omicron Engil güneş santrallerinin toplam kapasiteleri 20 megavat gücünde. Şirketin Van'daki üçüncü santrali ise önümüzdeki yıl devreye girecek. 



Akfen Yenilenebilir Enerji'nin 44 milyon dolarlık yatırımla Van'da hayata geçirdiği ve 20 megavat kapasitesi bulunan iki güneş enerjisi santralinde elektrik üretimine geçildi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Akfen Yenilenebilir Enerji'nin, Türkiye'nin 5 bölgesinde 327 megavat kapasiteli ve 530 milyon dolar yatırım değeri bulunan 13 yenilenebilir enerji santralinin yapımına hız verdiği belirtildi. 

Bu kapsamda eylül ayı sonunda kabulleri yapılan ve yatırım değeri 44 milyon dolar olan Van'ın Edremit ilçesindeki Omicron Ercis ve Omicron Engil güneş santrallerinde elektrik üretiminin başladığı bildirilen açıklamada, santrallerin toplam kapasitesinin 20 megavat gücünde olduğu belirtildi.

Açıklamada, santrallerin üretilen enerjiyi ulusal elektrik ağı üzerinden Türkiye'ye ulaştırarak 80 bin kişinin enerji ihtiyacını karşılayacağı kaydedildi.


Geri Dön