28 / 04 / 2024

Akfırat Atıksu Tüneli kazı çalışmaları

Akfırat Atıksu Tüneli kazı çalışmaları

Tuzla'daki Akfırat Atıksu Tüneli’nde kazı tamamlandı, ışık göründü. 2017 Ağustos ayında bitirilmesi planlanan tünel, 60 bin metreküp atıksu taşıma kapasitesiyle 90 bin kişiye hizmet edecek.

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Amanos Tüneli'nin temeli kısa süre içinde atılacak!

Ulaştırma ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Dörtyol-Hassa arasında inşa edilecek olan Amanos Tüneli'nin temelinin kısa sürede atılacağını açıkladı. 

Kars Atıksu ve Arıtma Tesisi bu yıl tamamlanacak!

Kars Barajı girişine yapılacak olan Atıksu ve Arıtma Tesisi zemin etüt ve proje çalışmaları devam ediyor. 

Zigana Tüneli 2019'da açılacak!

Trabzon ve Gümüşhane illerini birbirini bağlayacak Zigana Tüneli'nde çalışmalar hızla devam ediyor. 17 Mart'ta temeli atılan tünelin 2019'un sonunda tamamlanması planlanıyor.

Ovit Tüneli'nde çalışmalar yüzde 90 tamamlandı!

13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atılan Ovit Tüneli'nde inşaat çalışmalarında sona gelindi. Tünelin bu yıl sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi yükseliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş yaptığı açıklamada Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatının son sürat devam ettiğini söyledi.

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Manisa Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün inşa ettiği dev atıksu arıtma tesisi inşaatında çalışmalar son sürat devam ediyor.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi için geri sayım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Bakırçay Havzası’nın temizlenmesi yolunda attığı önemli adımlardan olan Soma Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çalışmalara son sürat devam ediyor.

Yeni Zigana Tüneli çalışanlarına ikramiye müjdesi!

14.3 kilometrelik Ovit Tüneli’ni tahtından edecek olan Yeni Zigana Tüneli’nin temeli Başbakan Yıldırım’ın da katıldığı törenle atıldı. Tünel çalışanlarının 'ikramiye istiyoruz' demeleri üzerine Başbakan Yıldırım, 'İşçilerimize birer maaş ikramiye verelim' dedi.

Zigana Tüneli, tamamlandığında dünyanın ikinci en uzun tüneli olacak!

Yeni Zigana Tüneli'nin temeli atıldı. Başbakan Yıldırım: "Zigana Tüneli, tarihi İpek Yolu'nun en önemli noktası." dedi.

Yeni Zigana Tüneli'nin temeli atıldı!

Başbakan Binali Yıldırım yeni Zigana Tüneli'nin temelini attı. Başbakan Yıldırım, Zigana Tüneli'nin temel atma töreninde müjdeler verdi.

Ilgar Dağı Tüneli'nin temeli atıldı!

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde Hanak-Damal-Posof Yolu Ilgar Dağı Tüneli'nin temeli atıldı.Ulaştırma Bakanı Arslan, "Bu proje asılında hayal ötesi bir proje. Posof, Hanak Damal, Ardahan elbetteki Ilgar tüneli ile ve bununla birlikte yapacağımız 41 kilometrelik bölünmüş yolla ulaşımı kolaylaşacak." dedi.

Akfırat Atıksu Tüneli kazı çalışmaları Haberi

Akfırat Atıksu Tüneli kazı çalışmaları


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın 2014 seçim vaatleri arasında da yer alan, Akfırat ve Tepeören Mahallesi’nin atıksuyunu, ileri biyolojik kriterlerde arıtılmak üzere Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletecek 9.2 kilometre uzunluğunda ve 2.200 milimetre çapındaki atıksu tünelinin kazısı gerçekleştirilen törenle tamamlandı. Törene AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İSKİ Genel Müdür Yardımcıları ve muhtarlar katıldı. 


Akfırat Atıksu Tüneli 90 Bin Kişiye Hizmet Verecek

İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan törende yaptığı konuşmada: "Tuzla’da Akfırat ve Tepeören mahalleleri ile Pendik’te Kurnaköy mahallesinin atık sularını, tünel vasıtasıyla Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine ulaştırabilmek amacıyla çalışmalarına başladığımız Tuzla-Akfırat Atıksu Tünelinde TBM makinesinin şafttan çıkışı vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Tuzla-Akfırat...