29 / 04 / 2024

Akıllı Ankara projeleri ne zaman tamamlanacak

Akıllı Ankara projeleri ne zaman tamamlanacak

Toplu ulaşım, ulaşım sistemleri, temiz içme suyu ve atık yönetimlerinde Türkiye’de ilklerin uygulayıcısı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılına kadar “Akıllı Ankara” sistemini tamamlamayı hedefliyor.

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Toplu taşımada yenilik! Akıllı otobüs dönemi başlıyor!

HAVELSAN ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konulan "Akıllı Ulaşım Projesi" ile birlikte görüntü işleme teknikleri kullanılıp daha konforlu ve güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunulmuş olacak. İşte detaylar…

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Güvenli ve akıllı şehir projelerine talep artıyor!

Güvenli ve akıllı şehir projeleri 40 milyar dolarlık dev bir pazar oldu. Hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme güvenli ve akıllı şehir projelerine olan talebin artmasına sebep oluyor...

Türkiye, akıllı şehirler konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında!

Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrif ettiği 'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'ne katıldı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Akıllı Şehirler Kongresi açıklaması!

Ankara'da düzenlenen  “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi”ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kongrede Kanal İstanbul projesinin konuşulması üzerine kongreden ayrıldı. İmamoğlu, "Süreç 180 derece farklı bir psikolojiyle yönetildi" dedi...

Akıllı Şehirler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı!

Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı. Kongrede Kanal İstanbul projesinin konuşulmasına tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer ve Mansur Yavaş kongreden konuşma yapmadan ayrıldı…

İBB'nin Akıllı Şehir projeleri Teknofest 2019'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Şehir İstanbul” vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiği teknolojik uygulamalar, TEKNOFEST- İstanbul Havacılık Uzay ve Teknoloji Fuarı’nda tanıtıldı.

Bodrum CitrON Evleri ve Bodrum Amazon Akıllı Evleri'nde satışlar tamamlandı!

Önderler İnşaat'ın projeleri arasında yer alan Bodrum CitrON Evleri ve Bodrum Amazon Akıllı Evleri'nde satışlar tamamlandı. Projelerde “doğal yaşam”  alanları ve "akıllı ev" teknolojisi bulunuyor. 

Mansur Yavaş: Çılgın değil, akıllı projeler yapacağım!

AK Parti adayı Mehmet Özhaseki ile polemiğe girmek istemediğini söyleyen Mansur Yavaş, Ankara için “çılgın" değil “akıllı" projeler üreteceğini söyledi.

Akıllı şehir sıralamasında İstanbul 104'üncü sırada!

Şehirlerin yaşabilirliğini artırmak, sevilen ve yaşanır şehirler inşa etmek akıllı şehir projeleri ile mümkün. İstanbul, en akıllı 180 şehir sıralamasında İstanbul 104'üncü sırada.. 

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi 13 Aralık'da!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi, 13 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. Zirvede 500'ün üzerinde delege ve 80’in üzerinde lider konuşmacı yer alacak...

TOKİ'nin A plus projeleri akıllı bina olsun!

CEO Club Endüstri 4.0 Zirvesi Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlendi. Cisco CEO'su Cenk Kıvılcım, "TOKİ'nin A plus projelerinin akıllı bina olması zorunlu olsun. Bunu da yerli yazılımcılarımız yapsın'' açıklamasında bulundu.

Akıllı Ankara projeleri ne zaman tamamlanacak Haberi

Akıllı Ankara projeleri ne zaman tamamlanacak


Toplu ulaşım, ulaşım sistemleri, temiz içme suyu ve atık yönetimlerinde Türkiye’de ilklerin uygulayıcısı olan Büyükşehir Belediyesi, daha pek çok alanda teknoloji altyapısını güçlendirerek, 2019 yılına kadar “Akıllı Ankara” sistemini tamamlamayı hedefliyor. 


Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da, İnovasyon Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen konuşan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, Büyükşehir'in inovatif çözümlerine ilişkin bilgiler verdi. 

Belediye otobüslerinin, her gün Başkent'te 1 milyona yakın kişiyi kentin her noktasına ulaştırmak için 7 bin durağa 700 bin kez uğradığını bildiren Güven, öncelikle bu amaçla EGO’nun geliştirdiği “EGO Cep’te” uygulamasının da inovatif bir çözüm olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Büyükşehir Belediyesi olarak Akıllı Kart sistemine yatırım yaptık. Ankarakart’ı öğrencilerimiz kullanıyor; bu şekilde elektronik bilet sistemini geliştirdik. Ardından akıllı durak sistemine yatırım yaptık....