02 / 05 / 2024

Akıllı evlerin avantajları

Akıllı evlerin avantajları

Akıllı ev, binanın yaşayan bir organizmaya dönüşmesi, yaşanan yerdeki tüm cihazların elektronik ortamda bir araya gelip yaşamı kolaylaştırması, konutun ve binanın veya tesisin beklentinize ve tepkinize karşılık veren bir sistem içermesidir.

Akıllı evlerin sayısı 2 sene içerisinde 350 milyonu aşacak!

Dünyada dengeleri alt üst eden pandemi akıllı evleri de etkiledi. Açıklanan resmi verilere göre, 2023 yılında 350 milyonu geçeceği belirtiliyor.

Akıllı evler siber saldırganların yeni hedefi!

Akıllı evler şimdilerde siber saldırganların tehditi altında. Akıllı evlerin yaygınlaşmasıyla yeni IoT siber tehditleri de gelişiyor, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde siber suçlular milyarca dolarlık yeni bir endüstri haline gelecek.

Akıllı binalar vazgeçilmez oldu!

Orge Enerji Elektrik’in CEO’su Nevhan Gündüz, akıllı evlerin bilinenin aksine maliyeti artırmadığını hatta tasarruf sağladığını belirterek “Müteahhitler demir-çimentodan vazgeçemiyorsa artık akıllı evlerden de vazgeçme şansı yok” dedi.

Akıllı ev dönemi başlıyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Ruhşan Gülşah bugünkü yazısında akıllı evlerle ilgili bilgi verdi. Akıllı evlerin hayal olmadığı söyleyen Gülşah, akıllı evde olması gereken özellikleride anlattı.

Batman'da akıllı evlere rağbet artıyor!

Son yıllarda lüks konut projeleriyle adından sıkça söz ettiren şehirlerin arasında ilk sıralarda yer almaya başlayan Batmanda yapılan evlerin büyük çoğunluğunda akıllı ev sistemleri kullanılmaya başlandı.

Akıllı evlerde siber kabus!

Teknolojinin son trendlerinden olan akıllı evlerin güvenilirliği tartışılıyor. Birçok bankaya siber saldırı yapan hackerlar, akıllı evleri hackleyip insanların özel hayatına ve gizli bilgilerine müdahaleye başladı.

Akıllı ev ne demek?

Son yıllarda rağbetin arttığı akıllı evlerde, bütün donanımların bir arada tek merkezden kontrol edilmesi kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. İşte akıllı evlerin hayatı kolaylaştıran teknolojik özellikleri...

Akıllı evler yaygınlaşıyor!

Site içinde doğayla bütünleşmiş ve güvenlikli evlerin yaygınlaştığı günümüzde, evler de akıllanıyor. Birçok sitede yaygınlaşan akıllı ev her şeyi sizin yerinize akıl ediyor.

İstanbul'da akıllı ev dönemi başlıyor!

İstanbul'un "Akıllı kent" olması için önemli bir adım atıldı. Başakşehir'de yapılan evlerin altyapısı, belediyenin başlattığı ve yeni binalarda zorunlu hale getirdiği "Akıllı Ev Projesi" doğrultusunda inşa ediliyor.

Osmancık'ta Akıllı evlerin temeli atıldı!

Osmancık'ta Kurşunoğlu Yapı tarafından inşa edilen akıllı evlerin C Blok'unun da temeli atıldı. 20 Milyon TL'ye mal olan Akıllı evler projesinde 180 akıllı daire bulunuyor.

Akıllı evler konut sektöründe yayılıyor!

Gün geçtikçe değişen ve gelişen gayrimenkul sektöründe sıkça duyulmaya başlayan 'akıllı ev' tanımı, markalı konut projelerinde aranılan bir özellik olma yolunda ilerliyor. Akıllı evler, maliyet ve konfor açısından büyük avantajlar sağlıyor.

Ede Tower akıllı ev sistemiyle de dikkat çekiyor!

Ankara'nın yeni çekim merkezlerinden İncek'te hayata geçirilen Ede Tower, sosyal tesisleri ve muhteşem göl manzarasının yanı sıra son teknoloji akıllı ev sistemiyle de dikkati çekiyor.

İnşaatta akıllı gözlük dönemi başlıyor!

Anadolu Üniversitesi ( AÜ ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümündeki 2 öğretim üyesinin üzerinde çalıştığı inşaatta akıllı gözlük projesiyle inşaat sektöründeki hatalı yapıların önüne geçilmesi hedefleniyor...

Akıllı evlerin avantajları Haberi

Akıllı evlerin avantajları

Akıllı ev, binanın yaşayan bir organizmaya dönüşmesi, yaşanan yerdeki tüm cihazların elektronik ortamda bir araya gelip yaşamı kolaylaştırması, konutun ve binanın veya tesisin beklentinize ve tepkinize karşılık veren bir sistem içermesidir. Günümüzde üreticiler evdeki hemen hemen tiün cihazları akıllı hale getirmeyi başardılar. Bunların kimi halen test aşamasında olmakla birlikte, birçok ürün pazara sunuldu ve evlerde kullanılmaya başlandı. Bu güne kadar ağırlıklı olarak güvenlik ve eğlence sistemleri üzerine yoğunlaşan üreticiler artık bambaşka alanlarda çözümler geliştirmeye başladılar. İşte evinizde hemen kullanabileceğiniz ve yaşamınızı daha akıllı hale getirmenizi sağlayacak ürünlerden bazıları. 


IŞIKLAR KONTROL ALTINDA


Piyasaya sunulan akıllı ampuller, Android ve İOS cihazlara kurulabilen uygulamalar sayesinde uzaktan kontrol edilebiliyor. Kullanıcılar ışıkları açıp kapatabildikleri gibi dilerlerse parlaklıklarını da azaltabiliyorlar. Uzaktan kontrol yazılımı aynı zamanda bir dizi...