13 / 05 / 2024

akıncı üssünün adı neden değişti

akıncı üssünün adı neden değişti

15 Temmuz darbe girişiminin ana üssü olan Ankara’da Kazan İlçesi sınırlarındaki 'Akıncı' 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın adı, Hava Kuvvetleri tarafından değiştirildi. Üs, 'meydan komutanlığı' seviyesine düşürülürken Akıncı adının yerini 1995’e kadar kullanılan 'Mürted' aldı.

Akıncı Dekorasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akıncı Dekorasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nursay Karkın tarafından kuruldu.

HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü'nün inşaatı başlıyor!

MÜSİAD tarafından 5 kooperatiften meydana gelen girişim grubunun hayata geçireceği ‘HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü'nün temeli mayısta atılıyor. Proje tamamlandığında ekonomiye yıllık 35 milyar liralık katkı sunulacak. 

Akıncı 2023 İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akıncı 2023 İnşaat Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Kadir Erdemir ve Raycha Bozhınov Asenov ortalığında kuruldu. 

TOKİ Sivas Akıncılar 2. Etap kuraları bugün çekiliyor!

TOKİ'nin Sivas Akıncılar 2. Etap projesinde yer alan 260 adet konutun kura çekimi bugün saat 10:00'da yapılacak.

3. havalimanı’nın adı ‘İstanbul Havalimanı’ mı?

Sosyal medyada dolaşın tabela fotoğrafları Üçüncü Havalimanı'nın adının İstanbul Havalimanı olduğunu ortaya koyuyor. Şirket yetkilileri konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı bugün belli olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına saatler kala, adının ne olacağı da merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı bugün belli olacak.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı 29 Ekim'de belli olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek törenle 29 Ekim Pazartesi günü açılıyor. Aynı gün yeni havalimanının adı da açıklanmış olacak...

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı.

Ahmet Hakan: Yeni havaalanının adı Mustafa Kemal olsun!

Ahmet Hakan, "Yeni havaalanının adı 'Mustafa Kemal' olsun" başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletimizin Gazi’ye hürmeti sonsuzdur. Milletimizin Mustafa’ya saygısında en küçük bir tereddüt yoktur." dedi...

3. Havalimanı'nın adı ne olacak?

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, 3. Havalimanının adını kesin olarak öğrendiğini söyledi. Sevilay Yılman'ın iddiasına göre, yeni havalimanının adı "Abdülhamit Han."

Sivas Akıncılar'da imar barışı toplantısı yapıldı!

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde İmar Barışı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

TOKİ Sivas Akıncılar'da teslimler sona eriyor!

TOKİ Sivas Akıncılar projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor. Proje için en düşük taksit bedeli 297 TL olarak belirlendi.

Metrosite İnşaat'ın acı günü! Kamil Akıncı vefat etti!

Metrosite İnşaat Müşavirlik Hizmet ve Ticaret A.Ş.'nin Eski Yönetim Kurulu Üyesi Ankara Barosu Avukatlarından Kamil Akıncı vefat etti. 

akıncı üssünün adı neden değişti Haberi

akıncı üssünün adı neden değişti

OHAL kararları çerçevesinde Akıncı Hava Üssü’nde bulunan üç F-16 filosu kapatıldı. Akıncı’daki 141, 142 ve 143’üncü filolara ait 60’a yakın F-16, Konya, Merzifon (pisti tamirde olduğu için filolar Erzurum’da) ve Eskişehir’e gönderildi. Normalde tugay seviyesinde olan ve komutanı tuğgeneral olan üs, uçaklarının dağıtılmasının ardından hava meydan komutanlığı statüsüne indirildi.


Hava Kuvvetleri’nin organizasyon yapısına göre hava meydan komutanları albay rütbesinde. Hava meydan komutanlıklarında filo bulunmuyor. Sadece intikal edildiğinde diğer filolar tarafından kullanılıyor.


ESKİ ADINA DÖNDÜ

Akıncı Hava Üssü, 1960’da hizmete girmişti. Başkentin savunması amacıyla üs Ankara’nın batısındaki Mürted Ovası’na inşa edilmişti. Bölge adını, 1402’de Osmanlı ile Timur’un ordusu arasındaki Ankara Savaşı’ndan almıştı. Savaş sırasında Osmanlı ordusunda yer alan Kara Tatarlar ve bazı Anadolu beyleri ihanet ederek Timur tarafına geçmişti. Bu savaşta Osmanlı ordusu...