03 / 05 / 2024

Akkil Peribacaları turizme kazandırılacak

Akkil Peribacaları turizme kazandırılacak

ÇORUM'UN iskilip ilçesine bağlı Akkil köyünde andıran yapılar Kapadokya'yı aratmıyor. İskilip ilçesine 12 kilometre mesafedeki Akkil köyünde bulunan "Akkil Peribacaları" olarak adlandırılan yapıların turizme kazandırılması isteniyor.

Narman Peribacaları'nın ihale çalışmaları tamam!

Türkiye'nin doğal güzellikleri arasında yer alan Narman Peribacaları'nın turizme kazandırılması için yürütülen proje ve ihale çalışmaları tamamlandı...

Hasandağı turizme kazandırılacak!

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, kayak, dağcılık, yamaç paraşütü ve diğer spor faaliyetlerinin yapılabileceği altyapı imkanlarına sahip olan Hasandağı'nın turizme kazandırılması için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Tarihi Ali Köprüsü turizme kazandırılmayı bekliyor!

Gündoğmuş'da bulunan Tarihi Ali Köprüsü turizme kazandırılmak için ödenek bekliyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Selçuklu döneminden kalma tarihi Ali Köprüsü kaderine terk edildi.

Kayseri'de turizme ilgi artıyor!

Türkiye'nin önde gelen sanayi şehirlerinden biri ve iş adamı fabrikası olarak bilinen Kayseri, gözünü turizme çevirdi. Bölgenin en büyük turizm yatırımlarına soyunan şehir, Erciyes Dağı'nı bir çekim merkezi haline getirmek istiyor.

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak!

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,gazetecilere Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kayseri'nin turizme hazırlanması için eğitim programı başlatıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Erciyes Master Planı ile yakın zamanda bir turizm kenti haline gelecek olan Kayseri'nin turizme hazırlanması için eğitim programı başlatıldı.

Etstur’a turizme katkı ödülü!

‘Quality Management Awards 2014’te, Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy turizme katkılarından dolayı ödül alırken Etstur hem ‘En İyi Yönetilen İç Pazar Tur Operatörü’ hem de ‘Turizm Yatırımcıları Kalite Yönetimi’ ödüllerine layık görüldü.

Kaya Tuz Mağarası aktivite alanları yapılarak turizme kazandırılacak!

Çankırı'da yerin 150 metre altındaki Kaya Tuz Mağarası'nın, içine kafe, restoran, spor aktivite alanı, yürüyüş yolları ve tuz terapi odaları yapılarak turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

Nevşehir'deki Topada Yazılı Kaya Anıtı turizme kazandırılacak!

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan ve Geç Hitit döneminde yazıldığı tahmin edilen Topada Yazılı Kaya Anıtı, turizme kazandırılacak. Anıtın milattan önce sekizinci yüzyılda yazıldığı tahmin ediliyor...

Şekerbank'tan Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi!

Şekerbank tarafından hazırlanan "Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi"nde işletmelere, yeni sezona hazırlanırken sadece kredi değil, hem finansman hem de destek hizmetleri içeren bankacılık çözümleri sunulacak

Şekerbank'tan Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi toplantıları!

Anadolu’da yaygın şube ağı bulunan Şekerbank, "Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi"nden çok daha fazla işletmenin faydalanması için yedi ayrı turizm yöresinde işbirliği toplantıları düzenliyor..

Kaya Tuz Mağarası turizme kazandırılacak!

Çankırı'da yerin 150 metre altında bulunan Kaya Tuz Mağarası, içine kafe, restoran, spor aktivite alanı, yürüyüş yolları ve de tuz terapi odaları yapılarak turizme kazandırılacak.

Kaya Tuz Mağarası turizme kazandırılacak!

Çankırı'da yerin 150 metre altındaki Kaya Tuz Mağarası'nın, içine kafe, restoran, spor aktivite alanı, yürüyüş yolları ve tuz terapi odaları yapılarak turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

Akkil Peribacaları turizme kazandırılacak Haberi

Akkil Peribacaları turizme kazandırılacak

ÇORUM'UN iskilip ilçesine bağlı Akkil köyünde andıran yapılar Kapadokya'yı aratmıyor. 

İskilip ilçesine 12 kilometre mesafedeki Akkil köyünde bulunan "Akkil Peribacaları" olarak adlandırılan yapıların turizme kazandırılması isteniyor. Henüz keşfedilmemiş doğal mirası ile göz kamaştıran Akkil Peri Bacaları iskilip turizmi için dönüp noktası olarak değerlendiriliyor. Bugüne kadar gün yüzüne çıkmayan Akkil Peri Bacalarının ilçede alternatif turizm imkanı oluşturacağı belirtiliyor. Jeomorfolog Nurettin Tanay, Akkil Peri Bacaları'nın oluşumunun Kapadokya'daki peri bacalarının oluşumlarından farklı olduğunu söyledi. Akkil Peri Bacaları'ndaki oluşumun kaolin (kil) sıkışması sonucu ortaya çıktığını ifade eden Tanay. Kapadokya'daki Peri Bacalarının oluşumunun volkan aitlerinin sıkışması sonucu oluştuğunu belirtti. Akkil Peri Bacaları'ndaki oluşuma Türkiye'de çok az rastlanabileceğinin altını çizen Tanay, bölgenin doğal SİT alanı niteliği taşıdığını söyledi. Peri Bacaları'nın yanı sıra 500 yıllık karadut ağacı,...