16 / 05 / 2024

Kayseri'de turizme ilgi artıyor!

Kayseri'de turizme ilgi artıyor!

Türkiye'nin önde gelen sanayi şehirlerinden biri ve iş adamı fabrikası olarak bilinen Kayseri, gözünü turizme çevirdi. Bölgenin en büyük turizm yatırımlarına soyunan şehir, Erciyes Dağı'nı bir çekim merkezi haline getirmek istiyor.



Türkiye'nin önde gelen sanayi şehirlerinden biri ve iş adamı fabrikası olarak bilinen Kayseri, gözünü turizme çevirdi.  Bölgenin en büyük turizm yatırımlarına soyunan şehir, Erciyes Dağı'nı bir çekim merkezi haline getirmek istiyor. Bununla ilgili 150 milyon Euro'luk altyapı yatırımları tamamlandı. Kayak tesisleri büyük ölçüde yenilendi ve 100 km'nin üzerinde pist uzunluğuna ulaşıldı. Kayseri Büyiikşehir Belediyesi iştiraki Kayseri Erciyes AŞ'nin çatısı altında gerçekleştirilen projede, sıra otel yatırımlarına geldi.  Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Kayseri Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Çıngı, Ericiyes Dağı'ndaki Erciyes Turizm Merkezi Master Plan çalışması ve yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi. Master plan kapsamında 17'si butik 21 otel arazisinin düzenlenen ihaleler sonucunda 13 yatırımcı grubuna tahsisinin yapıldığını kaydeden Çıngı, şu anda bin civannOrhan Düzgün da olan Erciyes dağındaki yatak kapasitesine yeni yatırımlarla 5 bin ilave geleceğini söylüyor. Çıngı, böylece ayrıca 5 bin kişiye iş olanağı yaratılacağını ifade ediyor. Cıngı'nın verdiği bilgiye göre, projenin tüm boyutları ile devreye alınmasıyla, yıllık 100 milyon Euro direkt ve 100 milyon Euro dolaylı olmak üzere 200 milyon Euro gelir beklentisi var. 


OTEL YATIRIMCILARI KİM? 

Dağdaki otel yatırımlarına bakıldığında ise Alanya Xperia otel'in sahibi MDK İnşaat, Dinler Turizm, Doğuş Grubu, Fatih Karamana, Yayla Grubu gibi isimler bulunuyor. Yine Kayserili ve Kapadokyalı yatırımcıların ilgisinin olduğunu görüyoruz. Yeni otel sahaları açılmayacağı için dağa yatırım yapmak isteyen yeni yatınmcıların söz konusu 21 otel sahasına yatırım yapanlarla görüşmesi gerekiyor.  Dağda karşılaştığımız Altınbaş Holding Yönetim  Kurulu Üyesi Hüseyin Altınbaş'a, dağda otel yatırımı konusunu sorduk.  Altınbaş, gelip gönnek istediklerini, şu aşamada bir şey söylemenin zor olduğunu söyledi. 

Vali Orhan Düzgün, Kayseri'nin tarihi ve kültürel yapısına dikkat çektikten sonra, turizmden daha çok pay alması gerektiği vurgusunu yapıyor.  Düzgün, Erciyes'te yapılacak yatırımların sadece burası için değil şehire yakın yer olan Kapadokya için de önemli olduğunu ifade ediyor. Vali Düzgün, "Erciyes'te kayak programı içine Kapadokya'yı da ekleyip bir paket olarak sunmak istiyoruz" diyor. Kapadokya bölgesinden otel sahiplerinin de bu fırsatı değerlendirme adına otel arazisi aldığı görülüyor. 




Ekonomist 



Geri Dön