29 / 04 / 2024

Seri sonu ürünlerin satıldığı outlet mağazalara ilgi artıyor

Seri sonu ürünlerin satıldığı outlet mağazalara ilgi artıyor

Ucuzu arayan tüketicilere yönelik hizmet veren daha çok "seri sonu" ürünlerin satıldığı "Outlet" mağazalara ilgi artıyor



Beyaz eşya ya da mobilyada "küçük bir çizikten ne çıkar" diyenler, özellikle de evlilik hazırlığı
yapanlar, sevkıyat sırasında çizilen ya da küçük arızaları dolayısıyla tamir gören ürünleri üçte bir fiyatına alarak ihtiyaçlarını gidermeyi tercih ediyorlar.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ekonomik sıkıntılar nedeniyle iğneden ipliğe her kalem üründe ucuzu arayan tüketicilere yönelik hizmet veren daha çok "seri sonu" ürünlerin satıldığı "Outlet" mağazalara ilgi artıyor.

Günümüzde bu mağazalarda, seri sonu ürünlerin yanı sıra halk arasında "defolu" diye tabir edilen, hasarlı ama kullanılabilir nitelikte ürünler de satılıyor.

Tekstil ürünlerinde yoğunluk gözlenen bu mağazalar, günümüzde beyaz eşyada da art arda açılmaya başlandı. Özellikle büyük kentlerdeki "outler" mağazalar, buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinesi, fırınlı ocak gibi beyaz eşyada en ucuzunu arayanlara hizmet veriyor.

İlkbaharla birlikte evlilik sezonunun da yaklaşmasıyla düğün telaşına giren çiftler, mağaza mağaza gezip fiyat analizi yaparken, mağazalar da stoklarını güçlendirerek hazırlıklarını tamamladı. Ancak, evlenecek çiftlerin öncelikli tercihini "outlet" mağazalar oluyor.

"Küçük bir çizikten ne çıkar" diyenler, mağazaların, taşıma sırasında çizilen ya da düğmesi, kolu koptuğu için tamir gören ürünlerini yüzde 50 daha ucuz, hatta üçte bir fiyatına bile alabiliyorlar. Beyaz eşyadan mobilya ve küçük ev aletlerine kadar her ürünün yer aldığı mağazaları, düğün sezonu yaklaşırken, yeni evlenecek çiftlerin adeta imdadına yetişiyor.

Bu mağazalarda, her evde bulunması gereken buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, fırınlı ocak ile televizyonu daha ucuza bulmanın yanı sıra kredi kartına taksit imkanı da sunuluyor.

Adana'da, bu yönde tüketicilere hizmet veren mağazalarda, 250 liraya fırınlı ocak, 600 liraya buzdolabı, 300 liraya bulaşık makinesi, 350 liraya televizyon, 300 liraya da çamaşır makinesi almak mümkün.

-AYDA 150 LİRA-
Toplam 5 kalem üründen oluşan bir evin temel ihtiyacı olarak kabul edilen beyaz eşyayı 1,800 liraya alabilen çiftler, kredi kartına 12 aya varan taksitler yaptırabiliyorlar. Bu durumda, çiftlerin, her ev için gerekli olan ihtiyaçları için için ayda 150 lira ödemesi yeterli oluyor. Oysa, aynı ürünler "defosuz" alınmak istendiğinde ise en az 3 bin 600 lira ödenmesi gerekiyor.

Outlet mağazalarda, bunların yanı sıra 50-80 liraya mikrodalga fırın, 30 liraya ütü, 20 liraya ütü masası, 50 liraya elektrikli süpürge ve 50 liraya tost makinesi gibi diğer küçük ev aletlerini de yine yüzde 50-70'e varan indirimlerle alınabiliyor.
AA


Geri Dön