26 / 07 / 2024

Akkuyu ihale şartları

Akkuyu ihale şartları

Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nde tedarikçi olmak isteyen Türk firmalarından kalite standardı, iş tecrübesi ve herhangi bir ülkenin nükleer düzenleme kurumundan alınmış bir belge almış olma şartı aranacak.

Bahçeşehir 1. Kısım'da 390 milyon TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Başakşehir Belediyesi ihale tarihini duyurdu!

Başakşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 1.Kısım (Tatarcık) mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. İşte o ihale ilgili detaylar ve tüm şartlar...

Yatırımcılar dikkat: O ilimizde gayrimenkul satış ihalesi gerçekleştirilecek! İşte başvuru şartları ve ihale bedeli

Yatırımcıları merakla ilgilendiren bir ihale daha duyuruya çıktı. Tasfiye Halinde Gıdak Tavukçuluk Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’ne ait olan tarla içinde bir ev, ahır ve samanlık olarak kullanılan alan satışa çıktı.

ADÜAŞ'ın KDV’den muaf merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacak! İşte o iller…

ADÜAŞ'ın merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacağı belirtildi. İşte 6 taşınmazla ilgili geçici teminat bedeli ve ihale şartları…

Kuzey Marmara Otoyolu'nda ihale şartları değişti mi?

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Ulaştırma Bakanlığı ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun ihalesini alan ortak girişimin imzaladığı sözleşmedeki şartların değiştirildiğini söylemişti. Peki ihalenin şartları ne oldu? İşte detaylar...

Akkuyu Nükleer Santrali ortak görüşmeleri sürüyor!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Akkuyu Nükleer Santrali için Rusya ile ortaklık görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Rusların Türk tarafında ortağa ihtiyaçları var, şartları görüşüyoruz." dedi.

Haydar Akar'dan Osmangazi Köprüsü açıklaması!

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Haydar Akar devam eden Meclis çalışmalarında sık sık söz alarak Osmangazi Köprüsündeki ihale şartlarına ve devletin vermiş olduğu araç sayılarına ilişkin önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor.

2015 yılında 164 bin 327 ihale yapıldı!

Türkiye kamu yönetiminde önemli reformlara imza atarken, çok sayıda firma teknik şartları tamamlayamadığı için binlerce ihalenin iptal edildiği ortaya çıktı. 2015 yılında 164 bin 327 ihale yapılırken, 17 bin 577’si, ihale tarihinden sonra iptal edildi.

Kamu ihale kurumu başvuru şartları!

Kamu ihalelerinde yapılacak mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin istekliler arasından seçilecek birisi üzerine bırakılıyor. Kamu ihalesine kimler girebilir? İşte kamu ihale kurumu başvuru şartları..

Akkuyu hidroteknik ihalesi 4 firmayla devam ediyor!

Akkuyu için deniz hidroteknik yapılarının 'anahtar teslimi' projelendirilmesi ve inşası ihalesine 4 firmayla devam edilecek. Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ihale komisyonu gelen tekliflerin incelenme aşamasını tamamladı.

Milli emlak kiralama ihale şartları!

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiraya verilmesi için belirli ihale şartları bulunuyor.İşte milli emlak kiralama ihale şartları..

Akkuyu'ya 9 teklif!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için deniz hidroteknik yapılarının 'anahtar teslimi' projelendirilmesi ve inşası ihalesine 9 firma teklif verdi. Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ihale komisyonu gelen teklifleri 16 Ocak 2015 tarihind

Akkuyu Nükleer Santrali İhale toplantısı 15 Aralık'ta!

Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi tarafından, ''Akkuyu NGS deniz hidroteknik yapılarının 'anahtar teslimi' projelendirilmesi ve inşası işi'' toplantısı düzenlenecektir.15 Aralık 2014'te saat 10:00 ile 17:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Akkuyu Nükleer Santrali İnşaat ihalesi düzenlenecek!

Akkuyu Nükleer A.Ş tarafından Akkuyu Nükleer Santrali'nin hidroteknik yapılarının proje tasarımı ve inşasına ilişkin yüklenici şirketin belirlenmesi amacıyla ihale düzenlenecektir. İhale şartları 1 Aralık 2014, saat 00:00'dan itibaren yayında olacaktır.

Akkuyu ihale şartları Haberi

Akkuyu ihale şartları

Projede tedarikçi olmak isteyen kimya ve enerji sektöründe tecrübesi olan Türk firmaları bir adım önde olacak. Firmaların personel kalitesi ve tecrübeli yöneticilere de sahip olması ihale değerlendirmesinde dikkate alınacak. Tedarikçi şirketlerin nükleer santralle iş yapabilmesi için öncelikle kendi ülkelerinin standartlarını yakalamaları gerekecek. Türkiye'deki standartları da TAEK belirleyecek. 


Yönetmelik taslağı hazır 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necati Yamaç, Nükleer Tesisler İçin Ekipman Tedarik Sürecine ve İmalatçıların Onaylanmasına İlişkin Usul Akkuyu Nükleer Santrali 2 yıl daha gecikecek Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak Mersin Akkuyu Santrali için planlanan süreçler öngörülerin gerisinde kalırken, ilk üretimin daha önce ertelenen 2020'den en erken iki yıl sonra 2022'de gerçekleştirilebileceği belirtiliyor. 

Reuters'a açıklama yapan üst düzey bir yetkili, AB ve ABD'nin yaptırımları ile petrol fiyatlarındaki düşüşün Rusya ekonomisine...