13 / 05 / 2024

Akkuyu santral raporu açıklaması

Akkuyu santral raporu açıklaması

12 Ocak tarihinde Hürriyet ve gazetelerde yayınlanan Nükleer Raporunda sahte İmza İddiassı başlıklı habe riçin Dokay ÇED mühendislik firmasından bir basın açıklaması geldi. İşte Mühendislik firmasından Akkuyu açıklaması!...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu ve Sinop santral inşaatında 7 bin kişi istihdam edilecek!

Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak santrallerde çalışmalar devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak santrallerde 7 bin kişi istihdam edileceğini açıkladı...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat raporuna onay!

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için onay verdi. Santralin inşaat lisansı başvurusu ön şartı olan saha parametreleri raporu kabul edildi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin saha raporu tamamlandı!

Akkuyu Nükleer Güç Santralinin inşaat lisansı başvurusu için ön koşul olan rapor saha parametreleri raporu onaylandı. Başvurunun TAEK tarafından değerlendirmeye alınması için bu şartın yerine getirilmesi zorunlu.

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Fikri Sağlar'dan Akkuyu acele kamulaştırma kararı sorusu!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, TBMM'ye verdiği önergede, "Akkuyu Nükleer Santral için neden acele kamulaştırılma kararı alınmıştır?" sorusunun yanıtlanmasını istedi.

Akkuyu Nükleer Santrali için acele kamulaştırma!

Mersin’de kurulacak Akkuyu Nükleer Santralı’nı şebekeye bağlayacak yüksek gerilim hattında ihtiyaç duyulan taşınmazlar için kamulaştırma kararı alındı. İşte Resmi Gazete’de yayımlanan karar..

Hatay Güney Akdeniz Entegre Termik Santrali'ne ÇED olumlu raporu!

Güney Akdeniz Entegre Termik Santrali Arsuz’un Kale mevkiinde projelendirildi. Denize sıfır noktada yapılması planlanan santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu raporu verildi.

Akkuyu Nükleer Santrali zeytinlik ve kıyı kanununa takıldı!

Rusların Mersin Akkuyu'da inşa edeceği nükleer santral enerji yönetimi sorunu aşmak için geçen sene başında yasa taslağı hazırladı. Seçimler sebebiyle TBMM tatile girince çalışma yarıda kaldı.

Akkuyu Nükleer Santrali neden iptal edilmiyor?

Radikal Gazetesi'nin yazarlarından Necati Özkan Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin neden iptal edilmediğini ele aldı. İşte Necati Özkan'ın o yazısı...

Akkuyu santral raporu açıklaması Haberi

Akkuyu santral raporu açıklaması

12 Ocak tarihinde Hürriyet ve gazetelerde yayınlanan Nükleer Raporunda sahte İmza İddiassı başlıklı habe riçin Dokay ÇED mühendislik firmasından bir basın açıklaması geldi.


İşte o açıklama...


Dosya için