11 / 05 / 2024

akm maliyeti

akm maliyeti

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yenilenen Taksim AKM projesinin arka planını ve projenin detaylarına ilişkin bilgileri aktardı. 

İnşaatta saatlik işgücü maliyeti yüzde 2.4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2015 2. çeyreğine ilişkin işgücü maliyeti endeksi verilerine göre inşaat sektöründe artış oranı yüzde 2,4 oldu.

Bir evin inşaat metrekare maliyeti nedir?

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 26 Ağustos 2015 tarihinde Resmi Gazete'de açıklandı. Peki, bir evin inşaat metrekare maliyeti nedir?

Betonarme bina metrekare maliyeti 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, meskenler için betonarme bina metrekare maliyeti 2016 nedir? Betonarme bina metrekare maliyeti nasıl hesapl

Çelik bina metrekare maliyeti 2016!

Binalar çelik, betonarme, yığma kagir, yığma yarı kagir, ahşap bina, taş duvarlı bina, gecekondu tarzı bina, kerpiç ve diğer basit binalar olarak sınıflara ayrılıyor. İşte çelik bina metrekare maliyeti 2016..

İnşaat metrekare maliyeti hesaplama 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, inşaat metrekare maliyeti hesaplama 2016 nasıl olur? İşte metrekare maliyetleri..

100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2016!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında her sene binalarının metrekare inşaat maliyet bedelleri açıklanıyor. Peki, 2016 yılı için açıklanan listeye göre 100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2016 nedir?

Kaba inşaat maliyeti nasıl hesaplanır?

Yapı binalarının metrekare inşaat maliyet bedelleri her sene Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında duyuruluyor. Peki, 2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri ne kadar? Kaba inşaat maliyeti nasıl hesaplanır?

Bir evin inşaat maliyeti nedir?

Mesken, fabrika, hastane, okul, sinema, tiyatro, otel, idare binaları gibi yapıların inşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirleniyor. Peki, bir evin inşaat maliyeti nedir?

2016 yılında inşaat metrekare maliyeti nasıl hesaplanır?

2016 yılına ait inşaat metrekare maliyetleri 26 Ağustos 2015 tarihinde 29457 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 66 seri nolu Emlak vergisi kanunu genel tebliğinde açıklandı. Peki, 2016 yılında inşaat metrekare maliyeti nasıl hesaplanır?

3.sınıf inşaat maliyeti 2016!

İnşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olarak tespit ediliyor. Peki, 3. sınıf inşaat nedir? 3.sınıf inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

2. sınıf inşaat maliyeti 2016!

Yapı inşaatları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. Peki, 2. sınıf inşaat nedir? 2. sınıf inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Lüks inşaat maliyeti 2016!

Bina inşaat sınıfları özelliklerine göre lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beşe ayrılıyor. Peki, lüks inşaat nedir? Lüks inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

1. sınıf inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. Peki, 1. sınıf inşaat nedir? 1. sınıf inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

akm maliyeti Haberi

akm maliyeti

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy yenilenen Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AKM’nin birçok sebepten dolayı uzun senelerdir atıl kaldığına burgu yapan Arısoy, 2016’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevini hayata geçirdiğinde projeyi nasıl inşa ettiklerini ve ne gibi süreçlerin yer aldığını anlattı. 

Kendisini görevde olduğu sürece ilk mesaide olduğu işlerden birinin AKM olduğunu dile getiren Arısoy, AKM’nin 2008’de son gösterimini yaptığını ve o tarihte kapandığını anımsattı.

Öncelikle binanın mevcut durumunu yeniden incelediklerini, bilim insanları ve teknik ekiplerle binaya ilişkin çok sayıda inceleme gerçekleştirdiklerini belirten Arısoy, "Kentsel sit olarak tescilli bir yapıydı. Aslında uzun bir süre üzerinde çalışma yapılamamasının sebebi tescilli olmasıydı. Gerçekten Taksim silüeti için önemli bir unsurdu ama hepimizin bildiği...