06 / 05 / 2024

akm sergisi

akm sergisi

AKM konulu panellere konuşmacı olarak katılacak ünlü mimarlar Aydan Balamir ve Murat Tabanlıoğlu, sembol yapının mimarlık tarihindeki yerini değerlendirecek...

Atatürk Kültür Merkezi 1946-1977 sergisi Ankaralılar'la buluştu!

Türkiye’deki modernleşme sürecinin mimarlık ve üretimdeki yansımalarını inceleyen Modernin İcrası: ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ, 1946-1977 sergisi, Ankaralılar’la buluştu.

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın AKM Berlin sergisi başladı!

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın “Recomposing AKM – AKM'yi Yeniden Oluşturmak” adlı sergisi, 15 Mart akşamı kültür, sanat ve mimarlık dünyasının önemli isimlerini buluşturan bir törenle kapılarını açtı. 

Sakarya AKM ihalesi canlı yayınlanacak!

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BELPAŞ A.Ş. tarafından işletilen AKM ’nin 13 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek olan ihalesi Büyükşehir Belediyesi ve BELPAŞ internet sitelerinden canlı yayınlanacak.

Bayraklı Tower'da 'Babalar ve Melekleri' sergisi açıldı!

Kavuklar İnşaat, Babalar Günü nedeniyle Bayraklı Tower'da çalışan babaları, çocuklarıyla birlikte fotoğraflayıp "Babalar ve Melekleri' isimli bir sergi açtı. 'Babalar ve Melekleri' sergisi 9-15 Haziran'da gezilebilecek...

Babalar ve Melekleri sergisi Bayraklı Tower'da!

"Babalar ve Melekleri" sergisi 15 Haziran tarihine kadar devam edecek. Bayraklı Tower çalışanlarının çocuklarıyla yer aldığı sergi, hem babalar hem de çocukları için unutulmaz bir anıya dönüşecek

Venedik Bienali 14. Mimarlık Sergisi'nde Türkiye pavyonu açıldı!

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre İtalya’nın Venedik kentinde iki yılda bir yapılan dünyaca ünlü bienal kapsamında yer alan 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi’ndeki Türkiye pavyonu törenle açıldı.

Mall of İstanbul AVM'de Klasi Otomobiller Sergisi 23 Haziran'a kadar devam ediyor!

23 Mayıs'ta açılan Mall of İstanbul Alışveriş Merkezi'nde 23 Mayıs'ta açılan Klasik Otomobiller Sergisi 23 Haziran'a kadar devam ediyor. Etkilikte Porsche'den Mini'ye, Cadillac'tan Roadmaster'a kadar klasik otomobiller Pera Cadde'de otomobil sergileniyor.

Venedik Mimarlık Sergisi 7 Haziran-23 Kasım 2014'te!

Arkitera.com yayın ekibi VitrA Türkiye 'nin sponsorluğuyla 14. Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali 'ne katılacak. Venedik Mimarlık sergisi 7 Haziran-23 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

4. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Sonuçları Sergisi, Tekstil Sanayi Müzesi’nde!

Bursa Merinos Tekstil Sanayi Müzesi Lif – Tekstil Sanatları etkinlikleri projesinin 2013 – 2014 dönem programında gerçekleştirilen son sergisi olan ‘4. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Sonuçları Sergisi, Tekstil Sanayi Müzesi’nde büyük ilgi gördü.

M1 merkez Adana AVM'de pul sergisi açıldı!

M1 merkez Adana AVM'de pul sergisi açıldı. M1 Merkez Adana AVM, yarınımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza Pul Koleksiyonculuğunu aşılamak amacıyla çok önemli bir “Pul Koleksiyonu Sergisi”ne ev sahipliği yaptı.

Piazza AVM'deki fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü!

Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün fotoğraf sergisi, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında kentin buluşma noktası Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde açıldı.

Ala Portreler sergisi 20 Nisan-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bayraklı Tower'da!

Usta olabilmek için gereken 3 kavram; zaman, sabır ve sadakat hakkında görüşlerini anlatan "Âlâ Portreler" sergisi; 20 Nisan-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bayraklı Tower'da İzmirli sanatseverlerle buluşacak.

Espark Alışveriş Merkezi Bilmece ve Bulmaca Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor!

ECE Türkiye tarafından yönetilen Espark Alışveriş Merkezi'nde açılan "Bilmece ve Bulmaca" sergisi büyük ilgi görüyor. Bilmece ve Bulmaca sergisinde, birbirinden eğlenceli ve zeka geliştirici oyunlar Espark Alışveriş Merkezi ziyaretçileri ile buluşuyor

Osmanlı’ya Hükmeden Kadınlar Sergisi Novada Ataşehir AVM’de!

Osmanlı’ya Hükmeden Kadınlar Sergisi Novada Ataşehir AVM’de. Hürrem Sultan, Kösem Sultan Nurbanu Sultan ve Safiye Sultan’ın hayatları ve dönemlerine ilişkin kısa bilgiler bu sergide yer alıyor.

akm sergisi Haberi

akm sergisi

Modernin İcrası: ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ, 1946-1977 sergisi kapsamında Kalebodur sponsorluğunda Ankara’da düzenlenecek AKM konulu panellere konuşmacı olarak katılacak ünlü mimarlar Aydan Balamir ve Murat Tabanlıoğlu, sembol yapının mimarlık tarihindeki yerini değerlendirecek. 


Türkiye'deki modernleşme sürecinin mimarlık ve üretimdeki yansımalarını inceleyen AKM sergisi, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) Mimarlık Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor. SALT tarafından, Kalebodur desteği, TSMD ve Tabanlıoğlu Mimarlık katkılarıyla Ankara’da gerçekleştirilen sergi, binanın zorlu yapım süreçlerini ortaya çıkarıyor. Sergi kapsamında 19 Mart Salı günü gerçekleşecek “Türkiye’de Modern Mimarlık ve AKM” başlıklı ilk panelde Aydan Balamir, “AKM: 20. Yüzyıl Yapısını 21. Yüzyıla Taşımak” başlıklı ikinci panelde ise Murat Tabanlıoğlu, AKM ile ilgili değerlendirmelerini paylaşacak. 


Türkiye’nin modern kültüründeki mihenk taşlarından biri olan ve sanatın kamuya açılması çabasının güçlü bir temsili haline gelen AKM...