18 / 05 / 2024

Akoğlan Cami

Akoğlan Cami

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yüksek Hızlı Tren'le (YHT), hem yeni eserlerimizle hem de eski eserlerimizin restorasyonuyla 29 Ekim'i bu yıl inşallah daha coşkulu kutlama imkanımız olacak" dedi...

Mimarlardan İBB'ye denizden koparılan cami tepkisi!

İBB tarafından Üsküdar'daki tarihi  Şemsi Ahmet Paşa Camisi’nin hemen önüne yapılan yürüyüş yolu için çalışmalar başladı. Tamamlandığında caminin yalı özelliği ortadan kalkması nedeniyle mimarlar söz konusu projeye karşı çıktı. 

Şanlıurfa Eyüpnebi’deki cami ve külliye inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Viranşehir Belediyesi işbirliğinde Eyüpnebi’de temeli atılan cami ve külliye inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Fehmi Babacan adına yapılan cami ibadete açıldı!

Babacan Holding kurucusu Fehmi Babacan adına inşa edilen ve Babacan Premium Projesi içerisinde yer alan cami ibadete açıldı.

Avcılar'da yıkılan cami minaresinin geri kalanı da söküldü!

Silivri açıklarında oluşan 5.8'lik depremin ardından Avcılar'da yıkılan cami minaresinin geri kalan bölümü 200 tonluk vinç yardımıyla söküldü.

Avcılar'da minaresi yıkılan cami mühürlendi!

Avcılar'ın Merkez Mahallesi’nde D-100 karayolunun yan yolu üzerinde yer alan ve minaresinin bir bölümünün yıkımı gerçekleşen 39 yıllık Hacı Ahmet Tükenmez camii mühürlendi.

Bosna Alaca Cami bugün açılıyor!

Bosna iç savaşında Sırp askerler tarafından büyük tahribata uğrayan Bosna Alaca Cami'si bugün açılıyor. Savaş sırasında temellerine kadar yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yeniden ibadete kazandırıldı.

Çankaya Karataş Camisi'ne tadilat!

Çankaya Belediyesi vatandaşların istek ve taleplerini yerine getirmeye devam ediyor. Mahalle statüsüne geçen köylerden birisi olan Karataş’ta bir vatandaşın arazisi üzerine yapılan cami duvarını ayıran Çankaya Belediyesi hak kaybının önlenmesini sağladı.

Hilmi Türkmen: 5 yılda 58 cami yaptık!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açıklamada son beş yılda Üsküdar’a kazandırılan cami sayısının 58’e yükseldiğini söyledi.

Taksim Camii 2018'de açılacak!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Taksim'de başlatılan cami inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ertem, caminin 2018 yılının Ramazan ayında açılmasının planlandığını dile getirdi.

Rize Kıble Dağı Camisine yoğun ilgi!

Rize Güneysu'nda Kıble Dağı'nın zirvesine yapılan cami adeta ziyaretçi akınına uğruyor. 14 Ağustos 2015'te ibadete açılan caminin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor.

Mardin'de cami inşaatı çöktü: 5 yaralı!

Mardin'de Merkez Artuklu ilçesi Karayolları Meydanı'nda bir hayırsever tarafından yaptırılan cami inşaatının ikinci katında bulunan kubbe çöktü.

Yamanlar Koleji yerleşkesindeki cami ibadete açılacak!

FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kayyum atanan Şelale AŞ bünyesindeki Yamanlar Koleji yerleşkesinde bulunan, toplanan bağışlarla cami olarak yaptırılmasına rağmen amacı dışında kullanılan cami, yarınki cuma namazıyla ibadete açılacak.

Bursa'da 600 yıllık cami hizmete açıldı!

Bursa’da Sultan Çelebi Mehmet’in süt annesi Daye Hatun tarafından 600 yıl önce yaptırılan cami, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek halkın hizmetine sunuldu.

Akoğlan Cami Haberi

Akoğlan Cami

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yüksek Hızlı Tren'le (YHT), hem yeni eserlerimizle hem de eski eserlerimizin restorasyonuyla 29 Ekim'i bu yıl inşallah daha coşkulu kutlama imkanımız olacak" dedi.


Alanönü Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki tarihi Akoğlan Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Avcı, çalışmalara destek veren Doğanay Yetişkin Engelliler Derneği Başkanı Nebi Kılıçaslan'dan bilgi aldı. 


Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir'de engellilerin hayatını kolaylaştıracak örneklere devam edildiğini belirterek, "Burası Eskişehir'in çok hatıraları olan bir camisidir. Burada sadece cami restorasyonu değil, hatıralarımızın da restorasyonu oluyor" diye konuştu.


Eskişehir'in 2013  Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesiyle kentte çeşitli restorasyon çalışmalarına katkıda bulunulduğunu da aktaran Avcı, şunları kaydetti: 


"Bunların Eskişehirliler tarafından bilinmesi lazım. Bu, Eskişehir'in kendi kültürel zenginliklerine sahip çıkması anlamında da bir bilince yol açar. İnşallah burayı 29 Ekim'e yetiştirmeye...