27 / 04 / 2024

Şanlıurfa Eyüpnebi’deki cami ve külliye inşaatı tamamlanıyor!

Şanlıurfa Eyüpnebi’deki cami ve külliye inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Viranşehir Belediyesi işbirliğinde Eyüpnebi’de temeli atılan cami ve külliye inşaatı hız kesmeden devam ediyor.



Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Eyyüp Nebi makamı içerisinde Hz. Eyyüp, Eşi Rahime Hatun ile Elyasa Peygamberin mezarların bulunduğu ziyaretgâha mimariye uygun camii ve külliye yapılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde bin 400 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen cami ve külliye kapalı ve açık alan olmak üzere toplam 1000 kişi kapasiteli. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ayrıca külliyede aşevi de yer alıyor.

İnşaat çalışmalarını sürekli yakından izleyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkür eden Mustafa Çiftçi, Şanlıurfa'nın dünyaya tanıtımında emeği geçenlere minnettarlık duyduklarını dile getirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, daha önce bölge halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin memnuniyetini sağlamak için Eyyüp Nebi'de zemin iyileştirmesi, çevre düzenlemesi, eğitim alanları ve salonları hayata geçirerek vatandaşların hizmetine açmıştı.


Geri Dön