05 / 05 / 2024

Nabi Avcı, Akoğlan Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları yerinde inceledi!

Nabi Avcı, Akoğlan Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları yerinde inceledi!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yüksek Hızlı Tren'le (YHT), hem yeni eserlerimizle hem de eski eserlerimizin restorasyonuyla 29 Ekim'i bu yıl inşallah daha coşkulu kutlama imkanımız olacak" dedi...



 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yüksek Hızlı Tren'le (YHT), hem yeni eserlerimizle hem de eski eserlerimizin restorasyonuyla 29 Ekim'i bu yıl inşallah daha coşkulu kutlama imkanımız olacak" dedi.


Alanönü Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki tarihi Akoğlan Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Avcı, çalışmalara destek veren Doğanay Yetişkin Engelliler Derneği Başkanı Nebi Kılıçaslan'dan bilgi aldı. 


Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir'de engellilerin hayatını kolaylaştıracak örneklere devam edildiğini belirterek, "Burası Eskişehir'in çok hatıraları olan bir camisidir. Burada sadece cami restorasyonu değil, hatıralarımızın da restorasyonu oluyor" diye konuştu.


Eskişehir'in 2013  Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesiyle kentte çeşitli restorasyon çalışmalarına katkıda bulunulduğunu da aktaran Avcı, şunları kaydetti: 


"Bunların Eskişehirliler tarafından bilinmesi lazım. Bu, Eskişehir'in kendi kültürel zenginliklerine sahip çıkması anlamında da bir bilince yol açar. İnşallah burayı 29 Ekim'e yetiştirmeye çalışıyor arkadaşlarımız. Yüksek Hızlı Tren'le (YHT), hem yeni eserlerimizle hem de eski eserlerimizin restorasyonuyla 29 Ekim'i bu yıl inşallah daha coşkulu kutlama imkanımız olacak."


-Esnaf ziyareti


Avcı, restorasyon çalışmalarını yürüten işçilerle fotoğraf çektirmesinin ardından Akoğlan Camisi yanında bulunan Nur Taksi durağını ziyaret ederek, esnafla bir süre sohbet etti. Esnafın çay davetini geri çevirmeyen Avcı, bu sırada yanlarına gelen 6. sınıf öğrencisi İrfan Erbek'e oyuncak ve kalem hediye etti.


Daha sonra vatandaşlarla ve çocuklarla selamlaşan Avcı, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. 


Bakan Avcı'ya AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı eşlik etti. 


Avcı, daha sonra Öğretmenevi'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya katıldı. 


AA


Geri Dön