19 / 05 / 2024

Akoğlan Camisi restorasyon

Akoğlan Camisi restorasyon

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yüksek Hızlı Tren'le (YHT), hem yeni eserlerimizle hem de eski eserlerimizin restorasyonuyla 29 Ekim'i bu yıl inşallah daha coşkulu kutlama imkanımız olacak" dedi...

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Alanya'daki Gülevşen Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya ilçesinde 14. yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından yaptırılan Gülevşen Camisi'nde restorasyon çalışması yürütülüyor.

Kaçak kat çıkılan Pir Mehmed Çeşmesi’nde restorasyon tamamlandı!

Üzerine kaçak kat çıkılan, kitabesi ve su yalağı çalınan, büyük bir kısmı hilti ve balyoz darbeleriyle yıkımı gerçekleşen İstanbul Karaköy’de bulunan Pir Mehmed Çeşmesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Hindistan'da yıkılan Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli atılıyor!

Hindistan’da 1528 yılında inşa edilen ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temeli yarın atılacak.

Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon çalışmaları mecliste!

Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Osmaniye'deki tarihi Ala Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Osmaniye Kadirli'deki Ala Camisi, yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmasından sonra cuma namazıyla ibadete açılacak

Süleymaniye Camisi'ndeki hatalı restorasyon iddiasına yalanlama!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Süleymaniye Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında yanlışlık yapıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu kıbleye göre sol harim giriş kapısında kullanılan ayetlerin sıralamasında yanlışlık olmadığını söyledi...

Ohrid Ali Paşa Camisi 14 milyon TL'ye yenilendi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Kuzey Makedonya’nın Ohrid kentinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla 1573 yılında hizmete açılan tarihi Ali Paşa Camisi eski ihtişamıyla açıldı.

Tarihi Sungurbey Camisi'nde restorasyon çalışmalarının yüzde 60'ı tamam!

1335 yılında yılında Niğde Valisi Sungur Ağa tarafından inşa ettirilen ve farklı mimari özellikleri ile ön plana çıkan Sungurbey Camisi'nde geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmalarının yüzde 60'ı tamam...

Sivas'taki Mavi Medrese'nin restorasyonu tamam!

Sivas'ta Selçuklular döneminde 1271 yılında yaptırılan ve üzerindeki mavi çiniler nedeniyle 'Gök Medrese' olarak anılan eser, restorasyon sonrası görüntüsüyle büyüledi...

Fatih Molla Zeyrek Camisi 29 Mayıs'ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları yapılan Fatih'teki tarihi Molla Zeyrek Camisi tamamlandı. Caminin açılışı 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Sultanahmet Camisi'nin pencereleri restorasyon sırasında kırıldı!

Sultanahmet Camisi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında dışlık pencereler, içlerinden çelik iskele çubukları geçirilmesi amacıyla kırıldı. Bu uygulama tepkilere neden oldu. 

Akoğlan Camisi restorasyon Haberi

Akoğlan Camisi restorasyon

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yüksek Hızlı Tren'le (YHT), hem yeni eserlerimizle hem de eski eserlerimizin restorasyonuyla 29 Ekim'i bu yıl inşallah daha coşkulu kutlama imkanımız olacak" dedi.


Alanönü Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki tarihi Akoğlan Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Avcı, çalışmalara destek veren Doğanay Yetişkin Engelliler Derneği Başkanı Nebi Kılıçaslan'dan bilgi aldı. 


Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir'de engellilerin hayatını kolaylaştıracak örneklere devam edildiğini belirterek, "Burası Eskişehir'in çok hatıraları olan bir camisidir. Burada sadece cami restorasyonu değil, hatıralarımızın da restorasyonu oluyor" diye konuştu.


Eskişehir'in 2013  Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesiyle kentte çeşitli restorasyon çalışmalarına katkıda bulunulduğunu da aktaran Avcı, şunları kaydetti: 


"Bunların Eskişehirliler tarafından bilinmesi lazım. Bu, Eskişehir'in kendi kültürel zenginliklerine sahip çıkması anlamında da bir bilince yol açar. İnşallah burayı 29 Ekim'e yetiştirmeye...