21 / 05 / 2024

AKS İnşaat Laboratuvarı

AKS İnşaat Laboratuvarı

Van depreminde yıkılan binaların çoğunun altında fırın olduğunun tespit edilmesi İstanbul Fırıncılar Odası'nı harekete geçirdi

Aks Yapısal Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aks Yapısal Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Rumeysa Merve Bülbül ve Sefa Bülbül ortaklığında kuruldu.

Öz Aksün İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Aksün İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mahir Erdoğan tarafından kuruldu.

Aks Madeni Yağ Oto Yedek Parça İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Aks Madeni Yağ Oto Yedek Parça İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. bugün Bakırköy'de 450 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Şanlı tarafından kuruldu.

Akademik Test İnşaat Mühendislik Yapı Laboratuvar Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akademik Test İnşaat Mühendislik Yapı Laboratuvar Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Büyük ve Uğur Köse ortaklığında kuruldu.

Sayı Yapı Test Laboratuvarı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sayı Yapı Test Laboratuvarı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Gökhan Koyunoğlu tarafından kuruldu.

Aks Aksoyer İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aks Aksoyer İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emine Aksoyer ve Fevzi Aksoyer ortaklığında kuruldu.

Aks İstanbul Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Aks İstanbul Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Pendik'te Yücel Bulut tarafından kuruldu.

Trust Yapı Test Laboratuvarı ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trust Yapı Test Laboratuvarı ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ömer Dor tarafından Bayrampaşa'da kuruldu.

Asya Asbest Danışmanlık Ve Laboratuvar Hizmetleri İnşaat Ticaret Ltd.Şti. İstanbul Şubesi açıldı!

Asya Asbest Danışmanlık Ve Laboratuvar Hizmetleri İnşaat Ticaret Ltd.Şti .İstanbul   Şubesi Tuzla’da 10 bin TL sermaye bedeli ile  Ali Kemal   Değirmenci tarafından açıldı.

Aks Çatı Cephe Kaplama İzolasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aks Çatı Cephe Kaplama İzolasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de   10 bin TL sermaye bedeli  ile Abdullah Serhan    Öksüz tarafından  kuruldu.

Aksöz Yapı İnşaat Mühendislik Ve Mimarlık İmalat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aksöz Yapı İnşaat Mühendislik Ve Mimarlık İmalat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane’de  50  bin TL sermaye bedeli ile Sezer Erol, Ömer Erol ve Zafer Erol tarafından kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki inşaat laboratuvarı binasının temeli atıldı!

Boğaziçi Üniversitesi'nin Kandilli Kampüsü'nde yapılacak 'İnşaat Laboratuvarı Binası'nın temel atımı dün gerçekleştirildi. İnşaatın 2021 yılının sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Aks Grup İnşaat Yapı Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aks Grup İnşaat Yapı Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Mücahit Kamar, Aydın Köse ve Umran Kargu ortaklığında kuruldu.

AKS İnşaat Laboratuvarı Haberi

AKS İnşaat Laboratuvarı

Binin üzerindeki fırında yapılan incelemelerde ise dehşet verici sonuçlar ortaya çıktı. En az 20 basınç dayanımına sahip olması gereken fırınların yüzde 75'inde bu değer 10'u bulmadı. Denetçiler, dayanım değerinin 2 olduğu fırınlardan yıkılabilir korkusuyla numune bile alamadı. Bir yapı mühendisi, "Fırının olduğu kattaki kolondan numune çıkarttık. Demirler adeta küf olup erimişti." dedi. Uzmanlar fırınlarda ısınma ve soğumanın etkisiyle çok hızlı genleşme ve daralma olduğuna, bunun da demirin betondan ayrılmasına yol açtığına dikkat çekiyor. Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer de fırıncıları ve bina sakinlerini uyarıyor: "Binanızı sağlamlaştırın. Gerekirse maddi destek verelim."


Türkiye'de en fazla fırının bulunduğu il olan ve muhtemel bir depreme karşı yapı kalitesi sürekli tartışılan İstanbul'da Fırıncılar Odası, fırınların durumunu tespit etmek için bir çalışma başlattı. Fırınlardan, bulundukları binanın...