06 / 05 / 2024

Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı sefer sayısı

Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı sefer sayısı

1989 yılından bu güne yolcu taşımaya devam eden Aksaray - Atatürk Havalimanı Hafif Metro hattı, hizmet verdiği bölge ve güzergah üzerinde günlük ortalama 220.000 yolcu taşıyor...

Atatürk Orman Çiftliği planı iptal edildi!

Beş meslek odası tarafından dava açılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) planı iptal edildi. Karar AOÇ üzerinde inşa edilen Aksaray dahil, tüm yapıların hukuk dışı olduğu anlamına geliyor.

Kartal’dan Atatürk Havalimanı 81 dakika!

AKSARAY ve Yenikapı metrolarını birleştiren 665 metrelik bağlantı İstanbullu’nun hayatını kolaylaştıracak. Bu bağlantı sayesinde Atatürk Havalimanı’ndan bir yolcu Anadolu yakasında Kartal’a kadar kesintisiz seyahat edebilecek.

Aksaray-Yenikapı metrosu ile Kartal-Atatürk Havalimanı arası 81 dakika!

Havalimanını Marmaray ve Hacıosman metrosuna bağlayacak olan Aksaray - Yenikapı bağlantısı Pazar günü hizmete giriyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle açılacak hat ile Kartal - Atatürk Havalimanı arası 81 dakikaya inecek.

1948 yılında Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 6 parça arsa satılacakmış!

Aksaray semtinde Millet, Ordu ve Mustafa Kemal caddelerinin kesiştiği noktada bir dörtyoldan başlayan, 1944 yılında 2 milyon 649 bin 611 liraya mal olan Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 6 parça arsa Belediyece satılacakmış.

1945 yılında belediye Atatürk Bulvarı'nın etrafındaki arsaları satacakmış!

Unkapanı'nda başlayarak Yenikapı'ya kadar uzanan Atatürk Bulvarı'nın tamamlanmasıyla İstanbul Belediyesi, Unkapanı'ndan Saraçhane'ye ve Aksaray'a kadar uzanan yolun sağ ve solunda kalan arsaları parçalara ayırarak satılığa çıkaracakmış.

Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı!

1989 yılından bu güne yolcu taşımaya devam eden Aksaray - Atatürk Havalimanı Hafif Metro hattı, hizmet verdiği bölge ve güzergah üzerinde günlük ortalama 220.000 yolcu taşıyor...

Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı durakları!

Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı, 1989 yılından beri hizmet veriyor. Aksaray - Atatürk Havalimanı Metrosu 18 duraktan meydana geliyor. İşte Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı durakları..

Varyap Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Kampüsü'nün temeli atıldı!

İnşaatını Varyap'ın üstlendiği, 3.500 öğrenci kapasiteli İstanbul Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Kampüsü'nün temeli atıldı

Atatürk Öğrenci Kampusu'nün temelini Suat Kılıç ve Erdinç Varlıbaş birlikte attı!

Yeniden inşa edilen 3.500 yatak kapasiteli Atatürk Öğrenci Yurdu Kampusu'nun, üçü kız, ikisi erkek öğrenciler için olmak üzere toplam beş bloktan oluştuğunu belirten Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, projenin 2013 Mayıs ayında teslim edileceğini belirtti

Atatürk Öğrenci Yurdu 5 yıldızlı otel konforunda inşa edilecek!

Yarım asırlık ömrünü tamamlayan Cevizlibağ'daki Atatürk Öğrenci Yurdu yıkılarak yerine yenisi yapılacak. 2013-2014 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanan yurt, beş yıldızlı otelleri aratmayacak donanıma sahip olacak.

Atatürk Havalimanı'nda Open Gate, uzun yolcu kuyruklarına sebep oldu!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 15 Mart tarihinde başlayan ''Open Gate'' (Açık Kapı) uygulaması, yolcu geçişlerinde uzun kuyrukların yaşanmasını yol açtı

Atatürk Havalimanı yeni cami için gün sayıyor!

Günde ortalama 100 bin yolcunun geçtiği, 35 bin personelin görev yaptığı Atatürk Havalimanı, yeni camiisine kavuşuyor

Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Makedonya'daki evi müze oluyor!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Makedonya'nın Jupa ilçesine bağlı Kocacık köyünde doğup büyüdüğü ve bugün sadece temelleri kalan evin aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilerek müze haline getirilme

Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı sefer sayısı Haberi

Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı sefer sayısı


1989 yılından bu güne yolcu taşımaya devam eden Aksaray - Atatürk Havalimanı Hafif Metro hattı, hizmet verdiği bölge ve güzergah üzerinde günlük  ortalama 220.000 yolcu taşıyor. Aksaray - Atatürk Havalimanı ana hat güzergahında  17 istasyon,  Otogar istasyonundan bağlatılı olarak Esenler istasyonu olmak üzere toplam 18 istasyon bulunuyor. 6 tanesi ortak kullanılan Orta Peron, 11  tanesi İkili Peron, Otogar'da bulunan bir tanesi ise 3 hattın geçiş yapabildiği İkili Ortak Peron şeklinde inşaa edildi. Tüm istasyonlarda kapalı oturma alanları bulunmakla beraber, istasyonlarda toplam  52  yürüyen merpen ve 44 asansör yer alıyor.


Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı istasyonlarını şöyle sıralayabiliriz:


Aksaray, Emniyet/Fatih, Ulubatlı/Topkapı, Bayrampaşa-Maltepe, Sağmalcılar, Kartaltepe/Kocatepe, Otogar, Esenler, Terazidere, Davutpaşa/Yıldız Teknik Üniversitesi, Merter, Zeytinburnu, Bakırköy-İncirli, Bahçelievler, Ataköy/Şirinevler, Yenibosna,  DTM/İstanbul Fuar Merkezi, Havalimanı)

Aksaray Kartaltepe...