05 / 05 / 2024

Aksaray imar planlamaları

Aksaray imar planlamaları

Bayram Baba, Çaput Baba, Horoz Baba'nın da aralarında olduğu 41 türbenin bulunduğu Aksaray'da imar çalışmaları bu türbelere zarar gelmeyecek şekilde yapılıyor.

Büyükçekmece Tepecik'in imar planlamaları tamamlanıyor!

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Aralık ayı birinci oturumunda Tepecik Mahallesi'nin imar planları ele alındı. 

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm planlamaları yapıldı!

İzmir Bayraklı Belediyesi ilçe genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için planlamalarını tamamladı. Yapılacak planlamayla 40 yıllık imar sorunu ortadan kalkacak. 

ÖİB'den Aksaray'daki gayrimenkulün satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Aksaray'da yer alan bir taşınmazın satışına ve bazı imar değişikliklerine onay verdi.

Esenyurt'ta selde yaşanan hasarın sebebi imar planlarının yok sayılması mı?

TMMOB Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, Esenyurt'ta yaşanan sel felaketi sonucunda ortaya çıkan hasarın imar planlarının yok sayılması ve mimarlık ve şehircilik ilkelerine aykırı planlamalar sebebiyle oluştuğunu söyledi...

Aksaray 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Aksaray Mahallesi, 941 ada yanı kadastral boşluk alan (941 ada eski 2 parsel) ve 940 ada, 19 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Aksaray'da imara aykırı 20 yapı yıkıldı!

Aksaray'da maliyenin arazisinde inşa edilen ve yıkım kararı alınan imar barışına aykırı 20 kaçak yapının yıkımı gerçekleşti.

Aksaray Belediyesi'nden planlı imar yönetmeliğiyle ilgili açıklama!

Aksaray Belediyesi'nden planlı imar yönetmeliğiyle ilgili önemli açıklama yaptı. İşte Belediye'nin açıklaması...

Trabzon'da öncelik imar!

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Hasan Kamil Velioğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Muzaffer Aydın’la imar planı hakkında konuştu. Velioğlu, “Kentin imarında uzun vadeli planlamalar yapmalıyız'' dedi.

Şanlıurfa'da imar ve şehircilik planlaması görüşüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve şehircilik planlamaları ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, imar ve şehircilik planlaması ile ilgili konularda görüşüldü.

Aksaray'da yeni imar yolları açılıyor!

Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü planlanan bölgelerde yeni yollar açmak adına çalışmalarını devam ettiriyor. 

Aksaray Eskil'de imar düzenlemeleri devam ediyor!

Aksaray’ın Eskil İlçe Belediyesi tarafından İller Bankası A.Ş. destekli başlatılan imar çalışmasında yapım ihalesini alan firma yetkilileri İlçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay ile bir araya geldi.

Aksaray Belediyesi'nde imar kanunu temposu!

Aksaray Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 1 Ekim'de değişecek olan İmar Kanunu nedeniyle çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Aksaray'da yeni hastanenin imar yolları açılıyor!

Aksaray'da 400 yataklı yeni Devlet Hastanesinin şehirle bağlantısını sağlayacak 25 metre genişliğinde Tacin Mahallesine bağlantılı imar yolu açılmaya başlandı.

Aksaray imar planlamaları Haberi

Aksaray imar planlamaları

AKSARAY Belediyesi, imar ve altyapı çalışmalarını kentte yoğun halde bulunan türbelere göre yapıyor. Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli başta olmak üzere birçok evliyaya ev sahipliği yapan kentte, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok türbe bulunuyor. Kent merkezindeki Bayram Baba, Çaput Baba, Horoz Baba ve Külhani Ali Baba türbeleri gibi bilinen 41 türbenin yanı sıra hakkında net bilgi bulunmayan birçok dini mekan yer alıyor. 


Neredeyse her mahallede, kimi zaman bir evin yanında ya da yolun ortasında karşınıza çıkan türbeler, şehrin tarihi dokusunu günümüzde de yaşatıyor. Belediye yetkilileri, çalışmalara başlamadan önce bölgede herhangi bir türbe veya benzeri tarihi yapı olup olmadığını araştırıyor. Türbenin varlığı tespit edilirse, projede değişiklik yapılarak söz konusu mekanın korunması...