18 / 07 / 2024

aksaray Pertevniyal Valide Sultan Camii

aksaray Pertevniyal Valide Sultan Camii

Pertevniyal Valide Sultan Camii 'de 3,5 yıl süren restorasyon sonrasında duvarlarda ve zeminde hasarlar oluştu...

İstanbul'da 101 ecdat yadigarı eser restore edildi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, 2009'dan bu yana Süleymaniye, Nusretiye, Fatih, Şehzadebaşı, Pertevniyal Valide Sultan gibi selatin camilerinin de aralarında yer aldığı 101 tarihi yapının restorasyon çalışmasını tamamladı

1954 yılında Pertevniyal Valide Sultan Cami badana edilmiş!

Sultan Abdülaziz'in annesi olan Pertevniyal Valide Sultan tarafından, 1869-1871 yılları arasında inşa edilen Aksaray'da bulunan Pertevniyal Valide Sultan Cami'ni, oluşan kusurları kapatmak için badana yapmışlar.

1944 yılında Pertevniyal Valide Sultan Cami bahçesi istimlak edilecekmiş!

Aksaray semtinde Millet, Ordu ve Mustafa Kemal caddelerinin kesiştiği noktada dörtyoldan başlayarak Unkapanı'nda son bulan Atatürk Bulvarı'nın Saraçhane ile Aksaray arasında ki yolun yapımı için Valide Sultan Cami bahçesi istimlak edilecekmiş.

1939 yılında Aksaray'da 131 metrekare arsa 404 liraya satılacakmış!

1939 yılında Ayvansaray'da bir ev 550 liraya satılacakmış. Aksaray'da ise 131 metrekare arsa 404 liraya satılacakmış. 1939 yılında 27 tane altın karşılığında Aksaray'dan arsa alınabiliyormuş.

1938 yılında Vakıflar Müdürlüğü Valide Han'ı 180 bin liraya belediyeye satacakmış!

1938 yılında belediye Eminönü'nde meydan açılması için istimlak çalışmalarına başlamış. İstimlak edilecek binaların bedellerini belirleyen belediye, Valide Han'ı da istimlak etmek istemiş. Vakıflar han için 180 bin lira istemiş.

Aksaray Merkez Zafer Mahallesi TOKİ 7. etap başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 656 konutluk Aksaray Merkez Zafer Mah. Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan ve İdaremiz stokunda bulunan 6 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunuluyor...

TOKİ Aksaray Merkez Zafer Mahallesi başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 520 konutluk Aksaray Merkez Zafer Mah. Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan ve İdare stokunda bulunan 4 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre satışa sunuluyor...

TOKİ Aksaray Taşpınar'da 163 adet konut yaptıracak!

Aksaray İli Merkez İlçesi Taşpınar Beldesi 163 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

1936 yılında Valide-i Atik Medresesi 180 liraya, Süleymani Ula Medresesi 460 liraya kiraya verilecekmiş!

1936 yılında Arnavutköy'de dört katlı bir evin kirası 45 liraymış. Valide-i Atik Medresesi 180 liraya, Süleymaniye'de bulunan 21 odalı Süleymani Ula Medresesi 460 liraya kiraya verilecekmiş.

Refik Gündoğar: Aksaray'ın imar planında köklü değişiklikler yaptık!

Aksaray Belediyesi emlakçılarla biraraya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Refik Gündoğar, belediye meclis salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Aksaray'da imar konusuna birçok yenilik getirdiklerini söyledi.

1934 yılında Üsküdar Valide-i Atik Medresesi 13 lira 50 kuruş teminatla kiraya verilecekmiş!

1935 yılında İstanbul Belediyesi'nin verdiği ilanda Üsküdar Valide-i Atik Medresesi 13 buçuk lira teminat ile kiraya verilecekmiş yine Üsküdar'da Hamidi Evvel okulu da 4 lira teminatla kiraya verilecekmiş.

Aksaray'da belde ve köyler sağanak yağış nedeniyle sular altında kaldı!

Aksaray 'da öğleden sonra başlayan sağanak yağış nedeniyle Hasan Dağı Bölgesinde bulunan belde ve köyler sular altında kalırken, Taşpınar Beldesindeki birçok köprülerde çökmeler meydana geldi.

Aksaray Müteahhitler Birliği, Haluk Şahin Yazgı ile bir araya geldi!

Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) yönetimi Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibi ile tanışma ve istişare yemeğinde bir araya geldi. Programa çok sayıda AKMÜB üyesi katıldı.

aksaray Pertevniyal Valide Sultan Camii Haberi

aksaray Pertevniyal Valide Sultan Camii
İstanbul Aksaray'da Pertevniyal Valide Sultan Camii, 2007 yılında restore edilmişti. 3,5 yıl süren restore çalışmaları sonucunda Camii aslına uygun olarak yenilendi. Fakat restorasyon sonrasında zeminde ve duvarlarda hasarlar...