01 / 07 / 2024

Aksaray Valilik binası son durum

Aksaray Valilik binası son durum

Kentin simgelerinden 86 yıllık tarihi Hükümet Konağı, yeniden Valilik olarak kullanılmaya başlandı. Aksaray'ın önemli simgelerinden olan Valilik binası, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete girdi.

Ziraat GYO İstanbul'daki 7 binasının değerini açıkladı! 

Ziraat GYO, Kadıköy Rıhtım, Maslak, Cağaloğlu, Beyazıt, Aksaray Cerrahpaşa, Bahçekapı Postane ve Mecidiyeköy binalarının değerlerini açıkladı. Peki Ziraat GYO'nun İstanbul'daki 7 binasının değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

Ziraat GYO Aksaray binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Aksaray binasının değerleme raporu yayınlandı. Peki Ziraat GYO Aksaray binasının değeri ne kadar oldu?

Bayram Yılmazkaya'dan Gaziantep'te yapılacak millet bahçelerine tepki!

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, yıkılan Kamil Ocak Stadyumu'nun ve etrafındaki valilik binasının yerine millet bahçesi yapılacak olmasına tepki gösterdi. Yılmazkaya, ilde 80 okulun inşaatının ödenek sıkıntısı nedeniyle durdurulduğunu söyledi...

Aksaray Ziraat Odası yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Aksaray Ziraat Odası yeni hizmet binasının temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi taşınırken büyük vurgun! 

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni binasına taşınması esnasında aralarında diyaliz makineleri bulunan 10 milyon TL değerine sahip malzemeyi çalıp, sattıkları iddia edilen hastane müdürü M.G. ve 5 personel gözaltına alındı.

Aksaray'da 6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika binası ve arsası!

Aksaray İcra Dairesi, Aksaray İli, Merkez İlçesi, Taşpazar Mahallesi, 4597 ada 3 parselde yer alan fabrika binasını 6 milyon 83 bin 670 TL'ye icradan satıyor...

Aksaray'a son 16 senede 11 katrilyon lira yatırım yapıldı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Aksaray valilik önünde düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. 

Aksaray İSKİ binası yerine yapılacak projenin ihalesi 19 Şubat'ta!

Aksaray İSKİ binası yerine İBB Yapı Müdürlüğü tarafından yapılacak Zeminaltı Katlı Otopark Projesi'nin ihalesi 19 Şubat'ta...

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda sona gelindi!

Aksaray’da çok uzun yıllar boyunca şehirler arası otobüs terminali olarak hizmet veren eski terminal binası Piri Mehmet Paşa Çarşısı'na dönüştü.

Sivas Valilik Binası 2 yılda tamamlanacak!

Sivas Valisi Davut Gül, bölgede inşaatı devam eden valilik ek hizmet binasında incelemelerde bulundu. Gül, binanın yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Kocaeli'ne yer altı otoparkı ve kent meydanı projesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik binasının yerine inşa edilecek ''Yer altı otoparkı ve kent meydanı'' projesinin yer teslimi yapıldı. Proje 350 günde tamamlanacak.

Kocaeli Kent Meydanı'nın ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik binasının bulunduğu alana yaptırılacak olan Kent Meydanı ve Yeraltı Otopark ihalesi gerçekleşti.

Karabük Valilik binası inşaatında sona gelindi!

Karabük Valiliğine tahsis edilen eski belediye binasında çalışmalar tüm devam ediyor. Mevcut Valilik binasının ihtiyaçları karşılayamaması nedeniyle Karabük Belediyesi ile protokol imzalanmıştı.

Aksaray Valilik binası son durum Haberi

Aksaray Valilik binası son durum

Aksaray'ın önemli simgelerinden olan Valilik binası, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete girdi. Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Hükümet Konağı'nın ilin en önemli simgeleri arasında bulunduğunu söyledi. Hazırlanan kapsamlı restorasyon planına göre çalışmaların başladığını, tarihi binadaki bazı bölümlerde tamirat ve yenilemelerin yapıldığını belirten Ataklı, "Yenileme çalışmaları başladıktan sonra bazı bölümlerin tamiratları ve yenileme gerekliliği ortaya çıktı. Bu nedenle yenileme süreci uzatılarak, binanın bütün eksiklerinin giderilmesi için çalışmalar sürdürüldü. 86 yıllık tarihi binanın zamanla eriyen taş blokları değiştirildi. Binanın arka bölümünde güçlendirme çalışması yapıldı. Taş duvarlar, tekniğine uygun şekilde elden geçirilerek tamir ve yenilemeleri yapıldı" dedi. Ataklı, içeride de önemli çalışmaların yapıldığını, eskiyen ısı, su ve elektrik tesisatlarının yenilendiğini bildirdi. 1920-1933 yılları arasında vilayet olan Aksaray'ın önemli simgelerinden olan binanın, dönemin özelliklerini...