27 / 04 / 2024

aksaray yenikapı metrosu hizmete açıldı

aksaray yenikapı metrosu hizmete açıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aksaray-Yenikapı metro hattı açılış törenine katıldı. 13 ilçeyi birbirine bağlayacak olan Aksaray - Yenikapı metro hattı açılışında Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları...

Yenikapı-Beylikdüzü ile Vezneciler-Arnavutköy metrosu ihaleye çıkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, "İki hattı daha ihaleye çıkaracağız. Yenikapı- Beylikdüzü ile Vezneciler-Arnavutköy. Birisi 34 diğeri 32 kilometre olacak. Bu da yeni bir finans modeli ile yapılacak" dedi...

Yenikapı-Havaalanı-Kirazlı metrosu sürücüsüz olacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mega kentin üçüncü sürücüsüz metrosu için düğmeye bastı.

Yenikapı Atatürk Havalimanı metrosu tamamen yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), modern metro sistemine geçişinin ilk adımı olacak olan ve 30 yıl önce hizmete giren M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı hattının kapasitesini artırmak için bir proje geliştirdi. 

Hacıosman - Yenikapı metro hattı Aralık ayında açılacak!

Günde 450 bin insanın kullanacağı Hacıosman - Yenikapı metrosu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bilgi verdi. İşte detaylar..

Aksaray- Beyazıt arası yayalaştırılıyor!

BİMTAŞ tarafından İstanbul'un en önemli yerlerinden olan Vatan Caddesi, Unkapanı'ndan Aksaray'a uzanan Atatürk Bulvarı ve devamında Aksaray'dan Yenikapı'ya uzanan Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddeleri'nin yeniden düzenlenmesi projeleri ihale edildi.

Yenikapı, Aksaray ve Yedikule'deki tarihi evler otele dönüştürülecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi yarımada için kritik bir karara imza attı. Eminönü’nden sonra Yenikapı, Aksaray ve Yedikule’yi de turizmin hizmetine açtı. Tarihi semtlerin dokusunu bozacak karar yoğun inşaat faaliyeti yaratacak.

1997 yılından İstanbul Metrosu Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış!

1997 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı süren İstanbul Metrosu, Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış. Şişhane üzerinden Tünel'e ve oradan Haliç'e yapılacak köprü üzerinden geçerek Yenikapı'ya ulaşacak olan metro hattı 5.5 kilometre uzunluğunda olacakmış.

1989 yılında İstanbul Metrosu deneme seferlerine başlamış!

1989 yılında İstanbul Metrosu deneme seferlerine başlamış. İstanbul Metrosu'nun birinci aşaması olarak inşa edilen 8.5 kilometre uzunluğundaki Aksaray-Esenler (Ferhatpaşa) güzergahında, günde 50 bin yolcu taşınacakmış.

İstanbul Metrosu Projesi 1984 yılında ihaleye çıkarılacakmış!

1984 yılında İstanbul Metrosu Projesi 1984 yılında ihaleye çıkarılacakmış. Metro projesi için 1984 bütçesine 450 milyon lira ödenek konulmuş. 14 kilometre uzunluğundaki metro, Yenikapı ile 4. Levent arasında inşa edilecekmiş.

1983 yılında İstanbul Metrosu'nun yapımına 4 ülke talip olmuş!

1983 yılında İstanbul ve Ankara metrosunun yapımına Japonya, İngiltere, Sovyetler ve İtalya talip olmuş. Yenikapı-Ayazağa arasında yapılması düşünülen, 14 kilometre uzunluğundaki İstanbul Metrosu'na 150 milyar lira harcanacakmış.

1983 yılında İstanbul Metrosu'nun proje ihalesini Devlet Demir Yolları yapacakmış!

1983 yılında Yenikapı-Ayazağa arasında kurulacak İstanbul Metrosu'nun proje ihalesini Devlet Demir Yolları yapacakmış. 150 milyar liraya mal olacak metronun proje ihale için 100 milyon lira ödenek sağlanmış.

1971 yılında Aksaray'da altı şeritlik yeni yol trafiğe açılmış!

1971 yılında Aksaray'da 40 milyon lira sarfıyla yıl sonuna kadar tamamı bitirilecek olan Aksaray alt - üst geçidini, Yenikapı'ya bağlayan 400 metre uzunluğundaki yol, törenle trafiğe açılmış.

1968 yılında İstanbul Metrosu için Ruslar da teklif yapmış!

1968 yılında, İstanbul Metrosu için Ruslar da teklif yapmış. Etiler - Yenikapı arasındaki Metro'nun uzunluğu 12 kilometre olacakmış ve yaklaşık olarak 22 istasyon bulunacak tesis 600 milyon liraya çıkacakmış.

aksaray yenikapı metrosu hizmete açıldı Haberi

aksaray yenikapı metrosu hizmete açıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Buradan bir kez daha söylüyoruz. Kudüs'ün taşının toprağının biz hizmetkarıyız, Kudüs'ün de hadimiyiz ve Kudüs'ü yıkmak isteyenler, tahrip etmek isteyenler, Mescid-i Aksa'yı, ilk kıblemizi tahrip etmek isteyenler bilsinler ki; bizim için Mescid-i Aksa ile Kabe arasında bir fark yoktur, onları korumak bizim için ilahi bir görevdir" dedi.


Davutoğlu, Aksaray-Yenikapı metro hattı açılış töreninde, İstanbul'un tozunun bile bereket, rahmet olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:


"Selam olsun bu aziz şehrin mübarek sakinlerine, İstanbullular'a selam olsun. Eğer bize sorsalar ve deseler ki 'size Rabbimizin ve tarihimizin en büyük emaneti nedir' diye sorsalar hiç tereddüt etmeden 'İstanbul' deriz. İstanbul'un güzelliğini korumak bize ilahi bir emanettir. İstanbul'un tarihi, kadim başkent özelliğini korumak bize tarihi bir emanettir. Biri Rabbimizden biri ecdadımızdan. Bu emaneti korumak...