28 / 04 / 2024

1997 yılından İstanbul Metrosu Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış!

1997 yılından İstanbul Metrosu Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış!

1997 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı süren İstanbul Metrosu, Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış. Şişhane üzerinden Tünel'e ve oradan Haliç'e yapılacak köprü üzerinden geçerek Yenikapı'ya ulaşacak olan metro hattı 5.5 kilometre uzunluğunda olacakmış.



1997 yılından İstanbul Metrosu Yenikapı ya kadar uzatılacakmış!


Metroda ikinci aşama


Taksim-4'üncü Levent arasında yapımı süren İstanbul Metrosu'nun Taksim'den Yenikapı'ya kadar uzanacak ikinci bölümünün kazı ve inşaat işleri ihalesi bu ay içinde yapılacak. Taksim'den Yenikapı'ya kadar 5.5 kilometre olan bu hatta dört istasyon yapılacak. Şişhane İstasyonu'ndan Karaköy'deki tarihi tünele bağlanacak olan metro, Haliç'i, Galata ve Unkapanı köprüleri arasına yapılacak 460 metrelik çelik köprü üzerinden geçecek.

Unkapanı'nda tekrar yeraltına inecek olan metro, Vezneciler üzerinden tünelle Yenikapı'da inşa edilecek dev istasyon binasına ulaşacak. Havalimanı-Otogar-Bayrampaşa-Aksaray arasındaki hafif metro da Yenikapı'ya kadar uzatılacak. Büyükşehir Belediyesi Teknik İşler Müdürü Fevzi Eren, ''Bu işlerin tamamı 40 ay içinde yapılacak ve 300 milyon dolara mal olacak. Üçüncü aşama ise Yenikapı-Topkapı hattı olacak'' dedi.  Selim Yavaşoğlu


(1997 yılında 1 dolar 120.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 17 Şubat 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön