02 / 05 / 2024

Akşehir Arasta Çarşısı nerede

Akşehir Arasta Çarşısı nerede

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Türkiye'nin sayılı arastalarından biri olan Konya'nın Akşehir ilçesindeki Tarihi Arasta Çarşısı'nın restorasyon ihalesi tarihinin 17 Aralık 2015 Perşembe günü yapılacağını söyledi.

Akşehir Arasta Çarşısı restore ediliyor!

Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ile Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; Akşehir’de Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nce restorasyon çalışmaları yapılan tarihi mekanları ziyaret etti.

Başakşehir Belediyesi 5 adet arsayı satıyor! Başakşehir 1. ve 2. Kısım'da KDV'den muaf arsalar! 

Başakşehir Belediyesi, Başakşehir 1. ve 2. Kısım'da yer alan 5 adet arsayı satıyor. Peki Başakşehir'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Bahçeşehir 1. Kısım'da 390 milyon TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Başakşehir Belediyesi ihale tarihini duyurdu!

Başakşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 1.Kısım (Tatarcık) mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. İşte o ihale ilgili detaylar ve tüm şartlar...

Akyapı Ticarethane Başakşehir 20 ay sıfır faizle satışta! Yeni Proje!

Akyapı tarafından Başakçeşir'de hayata geçirilen Ticarethane Başakşehir 20 ay vade, sıfır faizle satışa çıktı. Tamamı dükkan olarak tasarlanan projenin metre kare fiyatları belli oldu. Peki Akyapı Ticarethane Başakşehir dükkan fiyatları ne kadar? İşte Akyapı Ticarethane Başakşehir ile ilgili ayrınt

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesinin 2'nci oturumu 3 Mayıs'ta! 

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesinin 2'nci oturum tarihi resmen açıklandı. İhalenin ikinci oturumu 3 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. İşte Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ile ilgili merak edilenler...

Başakşehir 2. Kısım Mahallesi 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Başakşehir ilçesi, 2.Kısım Mahallesi, 264 ada, 1 ve 4 parseller ile 265 adaya ilişkin 1/5000 ölçekli 24.03.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı Batı Bölgesi 1. Kısım ihalesi yarın!

İstanbul projeleri için düğmeye basan TOKİ,  Başakşehir Kayabaşı Batı Bölgesi 1. Kısım ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı, Başakşehir'deki modern çarşıya taşınıyor!

Rami Kışlası yanında 36 seneden beri faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı, Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde hayata geçirilen İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı'na taşınmayı merakla bekliyor.

Başakşehir Şahintepe için kamulaştırma kararı!

İstanbul ili, Başakşehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin inşaatının yarısı tamam!

Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde inşaat çalışmaları hızla sürüyor. 3 ay içerisinde inşaat çalışmalarının yarısı tamamlandı.

Konya Dudu Kadın Çarşısı'nın ilk tapuları teslim edildi! 

Konya Akşehir'de inşa edilen Dudu Kadın Çarşısı'nın tapuları için teslimler başladı. 

Emlak Konut Başakşehir Evleri 1. Etap 2. Kısım 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Emlak Konut Başakşehir Evleri 1. Etap 2. Kısım projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu KAP'ta yayınlandı.

Başakşehir Sular Vadisi yargı sürecinde son durum!

İBB 'nin meclis kararıyla Başakşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Sular Vadisi’ndeki yapının devrine itiraz ederek başlattığı yargı süreci devam ediyor. İBB söz konusu yargı süreci ile ilgili açıklama yaptı.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı projesi için ÇED süreci başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı projesi için ÇED süreci başladı.

Akşehir Arasta Çarşısı nerede Haberi

Akşehir Arasta Çarşısı nerede

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Akkaya, "Arastamız eski dönemlerde şehrimizdeki ticaretin kalbi olmuş, Kurtuluş Savaşı'mızda Batı Cephesi Karargahı'nın Akşehir'de bulunduğu dönemde ise ordumuzun ihtiyaçlarını üreten bir merkez olmuştur. Son yıllarda kan kaybederek, ticaret merkezi olma özelliğini yitirmeye başlayan Tarihi Arasta'mız için Konya Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla restorasyon, sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları yapılacaktır. Arastamızın ihalesi; 17 Aralık 2015 Perşembe günü Konya Büyükşehir Belediyemizin Fen İşleri Daire Başkanlığı İhale Salonu'nda gerçekleştirilecektir" dedi.


Yapılacak restorasyon çalışmaları kapsamında Arasta içinde bulunan tescilli yapılarda dahil olmak üzere tüm yapıların restorasyonunun yapılacağını söyleyen Başkan Akkaya, "Arastamızın restorasyon, sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları için Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Akşehir'i ziyaret ettiğinde söz vermişti. İhale süreci çalışmaları hızlandırılarak bir an önce çalışmalara başlanılması için...