17 / 05 / 2024

akşehir kent ormanı

akşehir kent ormanı

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Hıdırlık ve Kent Ormanı’nın ilçenin ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirterek, Akşehir’in yeni piknik alanlarına ve yeşil alanlara ihtiyacının olduğunu söyledi...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Başakşehir'de istinat duvarı çöktü!

Mega kent İstanbul'da başlayan yoğun yağış nedeniyle Başakşehir'de istinat duvarı çöktü.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!

İBB'nin Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yandaş bir şirkete 26 milyon TL'lik ihale veren İBB yönetimi, proje onay merci olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin almadan kaçak yapı inşaatlarına başladı.

Atatürk Kent Ormanı 19 Mayıs’ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Atatürk Kent Ormanı’nı 19 Mayıs'ta açacaklarını müjdeledi...

Mehmet Tevfik Göksu'dan Kemerburgaz Kent Ormanı açıklaması!

İBB’nin, yapımına 2015'te başladığı Kemerburgaz Kent Ormanı yarın hizmete açılacak. Mevcut İBB yönetiminin ‘İmara değil halka açıyoruz’ ilanına ise İBB AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu sert tepki göstererek, "Basit bir algı operasyonu yapılıyor" dedi.

Başakşehir'e yeni kent meydanı müjdesi!

İstanbul’un yeni merkezi olan Başakşehir, Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı Başakşehir Kent Meydanı’ndan sonra yeni bir meydana daha kavuşuyor.

Balıkesir akıllı kent oluyor!

İstanbul Lütfi Kırdar Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Dijital Şehircilik Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Akıllı Kent Balıkesir Projesi hakkında açıklamalar yaptı. 

İstanbul’a dev kent ormanı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Kemerburgaz'da hayata geçirilen "Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı" projesinin ilk etabı eylül ayında hizmete girecek. 

İstanbul'a dev kent ormanı kuruluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında "Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı" Kemerburgaz'da hayata geçiriliyor.

Başakşehir Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası açıldı!

Başakşehir Devlet Hastanesi’nin Ek Hizmet Binası, gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Gerçekleştirilen törende konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kayaşehir’de inşaatı devam eden, Avrupa’nın en büyük kent hastanesi olacak İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi’nin bir şahese

Antalya'da 'Akıllı Kent Uygulaması' protokolü imzalandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TÜRKSAT iş birliğinde gerçekleştirilecek ve Türkiye'de ilk kez Antalya'da hayata geçirilecek, "Akıllı Kent Uygulaması" ile ilgili protokol imzalandı.

Şanlıurfa Akçakale Kent Parkı açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Akçakale´de hayata geçirdiği 53 dönümlük Akçakale Kent Parkı'nın inşaatını tamamladı.

akşehir kent ormanı Haberi

akşehir kent ormanı


Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Hıdırlık ve Kent Ormanı’nın ilçenin ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirterek, Akşehir’in yeni piknik alanlarına ve yeşil alanlara ihtiyacının olduğunu söyledi.


Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul Hıdırlık, Kuruçay ve Selçuklu parklarının barbekü yapmaya ve piknik alanı olmaya uygun olmadığını belirterek, “Artık Akşehir’in büyük parklara ihtiyacı vardır. Akşehir Bölge Hastanesi arkasındaki Akşehir Belediyesi’ne ait 90 bin metrekarelik alan içinde su havuzları, yürüyüş parkurları, spor tesisleri, oyun alanları, bisiklet parkuru ve barbekü yapılabilecek alanların olduğu bir park olarak düzenlenebilir. Bu alan birinci sınıf tarım arazisi olup, Akşehir Belediyesi, Konya İl Tarım Komisyonu’na müracaatını yapmıştır. Bu Bölge Hastanesi arkasındaki 90 bin metrekare alan Kültür Park olarak düzenlendiğinde Akşehir’in ihtiyacını karşılayacaktır” dedi.


Engili kasabasının 30 Mart 2014 tarihinden sonra Akşehir’in mahallesi olacağını...