27 / 04 / 2024

Mehmet Tevfik Göksu'dan Kemerburgaz Kent Ormanı açıklaması!

Mehmet Tevfik Göksu'dan Kemerburgaz Kent Ormanı açıklaması!

İBB’nin, yapımına 2015'te başladığı Kemerburgaz Kent Ormanı yarın hizmete açılacak. Mevcut İBB yönetiminin ‘İmara değil halka açıyoruz’ ilanına ise İBB AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu sert tepki göstererek, "Basit bir algı operasyonu yapılıyor" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Kemerburgaz Kent Ormanı açılışına ilişkin yayımladığı 'İmara değil Halka açıyoruz' ilanı İstanbulluların büyük tepkisini çekti. Sabah gazetesinden Barış Savaş'ın haberine göre, İBB Meclisi Ekim ayı toplantısında AK Parti Grubu İstanbul'a 295 bin metre karelik yeşil alan kazandırılması için bir rapor sundu.

Mehmet Tevfik Göksu dan Kemerburgaz Kent Ormanı açıklaması!

CHP VE İYİ PARTİ İMARA AÇILSIN DEDİ AK PARTİ OYLARI İLE REDDEDİLDİ

Bu rapora CHP ve İYİ Partililer, 'Buralar imara açılmalı' diyerek 'Hayır' oyu kullandı. Fakat mecliste çoğunluğu bulunan AK Parti'nin oyları ile İstanbul'a yeşil alan kazandırıldı. CHP'lilerin sert itirazlarına meclisi yöneten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da dahil olup, "Yani buralar imar alanı olursa İstanbulluya daha iyi hizmet sağlanmış olur. Çünkü Kemerburgaz'da bakın biz Kent Ormanı kazandırdık' diye konuştu.

Mehmet Tevfik Göksu dan Kemerburgaz Kent Ormanı açıklaması!

AK Parti İBB Meclis Grup Başkan vekili M. Tevfik Göksu ise söz alıp, "Kemerburgaz Kent Ormanı'nı yapan biziz" diyerek yaratılmak istenen algıyı bozdu. Bunun üzerine CHP'li İBB yönetimi tepkinin üstünü örtmek için Kent Ormanı'nı açılışı için hazırlattığı pankartlara "İmara değil halka açtık" diyerek bir skandala imza attı. Bu duruma M. Tevfik Göksu sosyal medya hesabından, "AK Parti döneminde başlayan ve tamamlanan, imara açılması zaten mümkün olmayan Kemerburgaz Kent Ormanı'nın ilanında 'İmara değil, Halka açıyoruz' ifadesinin kullanılması basit bir algıdır" yazarak tepki gösterdi.


Geri Dön