18 / 05 / 2024

aktarmalı ulaşım sistemi nedir

aktarmalı ulaşım sistemi nedir

Geçtiğimiz 29 Haziran'dan itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen aktarmalı ulaşım sistemine bu kez de otobüs şoförleri isyan etti. Zor günler yaşadıklarını belirten otobüs şöförleri eylem yapacak...

Güngören Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Merkez Mahallesi, Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Hindistan'da hızlı raylı ulaşımın inşasına onay!

Hindistan Hükümeti, 4.2 milyar dolar tutarında Hızlı Raylı Ulaşımın İnşasını onay verdi. RRTS sistemi ile 82 kilometrelik mesafe süresi 60 dakikaya düşecek.

Bursa'da 80 milyon euroluk ulaşım yatırımı!

Bursa Belediyesi, 20 milyon euroluk sinyalizasyon sistemi projesine ve Doğanköy'deki Şehir Hastanesi'ne ulaşımı sağlayacak 60 milyon euroluk troleybüs projesine başlayacak.

İstanbul'un yeni ulaşım projesi: Çemberler Sistemi!

Türk Mimarlar ve Şehir Plancıları Odaları Üyesi Ahmet Vekif Alp, İstanbul'un yeni ulaşım projesi Çemberler Sistemi'ni anlattı.  Çemberler Sistemi'nin en önemli ayağı Çemberyol ve Çemberray projeleri...

Hyperloop dünyanın en hızlı ulaşım sistemi olacak!

Dünyanın en hızlı ulaşım sistemi olması planlanan Hyperloop'un ilk görüntüleri yayınlandı. Hyperloop araba ile 10 saatte gidilen mesafeyi 1 saate kadar indirebilecek.

Raylı ulaşım sistemi ihtiyaçları meclis gündeminde!

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, raylı ulaşım sistemi ihtiyaçlarının teminine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Ankara'da Monaray tarzı ulaşım sistemi uygulanacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni yapılan şehir hastaneleri ve Mamak Otogarı’na ulaşımı monorayla sağlayacak. Yap-İşlet-Devret sistemiyle monoraya talip çıkmazsa bu bölgelere de teleferik yapılacak

Bursa'ya ulaşımı rahatlatacak teleferik sistemi geliyor!

BursaRay Kültürpark İstasyonu ile entegre kurulacak olan yeni teleferik sistemi, Kuştepe, İvaz Paşa ve Alacahırka gibi semtlerden kent merkezine ulaşımı kolaylaştıracak.

İzmir'de kent içi toplu ulaşım ihalesinde son durum!

İzmir'de kent içi toplu ulaşım ihalesini kazanan şirket, eski şirketin sistemi sabote ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Geleceğin hızlı ulaşım sistemi Hyperloop!

SpaceX şirketi, geleceğin süper hızlı ulaşım sistemi olarak tanımlanan " Hyperloop " projesini hayata geçirmek için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Konya'daki raylı sistemlerinin yapımını Ulaştırma Bakanlığı üstlendi!

Bakanlar Kurulu, Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla,"şehir içi raylı ulaşım sistemi projeleri"ne ilişkin düzenlemede bir değişiklik yaparak, İstanbul ve Antalya'daki raylı sistem projelerinin yapımını belediyelerden Ulaştırma Bakanlığı'na aktardı.

Danfoss buzlanmaya rağmen güvenli ulaşım sunuyor!

Ankara Protokol Yolu, Danfoss - DEVI Kar ve Buz Birikimini Engelleme Sistemi Sayesinde, Yoğun Kar Yağışı ve Buzlanmaya Rağmen Güvenli ve de Konforlu Ulaşım Sunuyor

İzmir'deki aktarmalı ulaşım sistemi vatandaşları isyan ettirdi!

İzmirde aktarmalı ulaşım sisteminin yarattığı kaos okulların açılmasıyla zirveye çıktı. Uzun hatların iptal edilip aktarmalı hatların konulduğu sistem nedeniyle, aktarma merkezleri de deyim yerindeyse çile merkezine dönüştü.

aktarmalı ulaşım sistemi nedir Haberi

aktarmalı ulaşım sistemi nedir


Geçtiğimiz 29 Haziran'dan itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen aktarmalı ulaşım sistemine bu kez de otobüs şoförleri isyan etti. İzmirlilerden büyük tepki toplayan yeni ulaşım düzenlemesinin yarattığı sancılar bu sefer ESHOT'ta görevli 3 bin 200 personele yansırken, artan mesai saatleri ve mobbing iddiaları sonrasında işçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası'ndan açıklamalar geldi. Eylem kararı alan sendika yönetimi, İzmir halkının can güvenliğini tehlikeye atan mesai düzenlemesinden geri adım atılmadığı takdirde iş bırakacaklarını duyururken, ESHOT yönetimine ise ateş püskürdü. Yapılan acil zirve sonrasında düzenledikleri basın toplantısı ile kamuoyunu bilgilendiren sendika, hafta sonundan itibaren otobüs seferlerinin durdurulacağını açıkladı.


Sabır, bir yere kadar 

Konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Bu yeni sistemle birlikte şoför arkadaşlarımız her ne...