25 / 05 / 2024

Aktif Strüktürler projesine ödül

Aktif Strüktürler projesine ödül

Mimar Alper Derinboğaz tarafından disiplinler arası yaklaşımlarla ele alınarak tasarlanan Aktif Strüktürler, dünyaca ünlü mimarlık, iç mimarlık ve tasarım portali Architizer’ın üçüncü kez düzenlediği Architizer A+ Awards’da mansiyon ödülüne layık görüldü.

O bölgede yeni aktif fay hattı ortaya çıktı: Uzmanlardan 7'lik deprem uyarısı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden araştırmacılar tarafından bölgede yapılan incelemede, Şemdinli-Yüksekova'da aktif olan ve 7'lik deprem üretebilecek bir fay hattı tespit edildi. İşte ayrıntılar...

Gezici tırlar ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak için yola çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tanıtım tırları, depremden etkilenen 11 kente hibe ve kredi desteği sağlayan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak amacıyla tekrar yola çıktı. Deprem bölgesini gezen tırlarda, Bakanlık görevlileri tarafından ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine ilişkin insanlar

Velux Yalıkavak görücüye çıktı! İlk teslim 2023! İşte projenin tüm detayları...

Bodrum’da, 18 rezidans ve 65 özel villadan oluşan Velux Yalıkavak’ın projesi düzenlenen lasmanla görücüye çıktı. İşte Velux Yalıkavak projesine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Güngören Güven Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı çıktı!

Güngören ilçesi, Güven Mahallesi, Posta Caddesi Karadeniz Caddesi Trafik Düzenleme Revize Projesine ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan askıya çıktı.

Arnavutköy 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Arnavutköy ilçesi, Çilingir Yolu, Terkos Yolu Arası ( İmar Yolları ) Yol, Kavşak Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Özak Göktürk Projesi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Özak GYO, portföyündeki Göktürk arsası (203 ada 1 parsel) üzerinde geliştirilmekte olan "Özak Göktürk" projesine ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu KAP'ta yayınlandı.

Aktif Rasyosu nedir?

Aktif Rasyosu (AR) bankaları kredi vermeye teşvik eden bir uygulama olarak öne çıktı.

Çatalca Millet Bahçesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Çatalca İlçesi, Millet Bahçesi Projesine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Özak GYO Göktürk projesi değerleme raporu!

Özak GYO'nun portföyündeki Göktürk arsası üzerinde geliştirilmekte olan "Özak Göktürk" projesine ilişkin olarak Atak Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından düzenlenen gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı.

Silivri 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gaziosmanpaşa RES (18 MW) Projesine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

İngiliz Mimarlar Kraliyet Enstitüsü onursal üyesi Hanif Kara İstanbul'da!

Zamanın Ötesinden Tasarım Kâşifleri etkinliği kapsamında Geberit’in davetlisi olarak İstanbul’a gelen Strüktür Mühendisi Prof. Dr. Hanif Kara, mimarlık ve strüktürel tasarım kavramları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Strüktür mühendisi Hanif Kara Türkiye’de!

Mimarlık ve strüktürel tasarım kavramlarında konuşulan Hanif Kara, Geberit’in davetlisi olarak ‘Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri’ etkinliği kapsamında Türkiye’ye geliyor. Hanif Kara, 10 Aralık Salı günü İTÜ Maçka Kampüsünde, mimarlar, mimarlık öğrencileri, mühendisler ve tasarımcılarla bir araya g

Bodrum The Bo Viera projesine yargıdan vize çıktı!

Yoğun yapılaşma sebebiyle kamuoyunda tartışılan Bodrum’daki The Bo Viera projesine yargıdan vize çıktı. 

Aktif Strüktürler projesine ödül Haberi

Aktif Strüktürler projesine ödül

Mimar Alper Derinboğaz tarafından disiplinler arası yaklaşımlarla ele alınarak tasarlanan ve mimariyi hem ses hem de görsel sanatlarla birleştiren Aktif Strüktürler (Augmented Structures), dünyaca ünlü mimarlık, iç mimarlık ve tasarım portali Architizer’ın üçüncü kez düzenlediği Architizer A+ Awards’da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Amerika merkezli, mimari, iç mimari projeler ve endüstri ürünleri paylaşım platformu Architizer’ın düzenlediği Architizer A+ Awards 2015’in mansiyon ödülleri geçtiğimiz günlerde açıklandı. Mimar Alper Derinboğaz’ın medya sanatçısı Refik Anadol ile birlikte hazırladığı, Aktif Strüktürler serisinin ilk ürünü olan Akustik Formasyonlar / Grand Rue Pera (Acoustic Formations / Grand Rue Pera), Architecture+Art kategorisinde mansiyon ödülüne layık görüldü.

“Typology”, “Plus” ve “Product” ana başlıklarında 90’dan fazla kategoride verilen ödüllere, uluslararası isimlerden oluşan, aralarında Yves Béhar, Paola Antonelli, Liz Diller, Joseph Altuzarra,...