29 / 04 / 2024

Gezici tırlar ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak için yola çıktı!

Gezici tırlar ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak için yola çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tanıtım tırları, depremden etkilenen 11 kente hibe ve kredi desteği sağlayan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak amacıyla tekrar yola çıktı. Deprem bölgesini gezen tırlarda, Bakanlık görevlileri tarafından ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine ilişkin insanlar



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın denetiminde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nin kontrolünde gerçekleştirilen ve depremzede vatandaşların kendi ev ve iş yerlerini yerinde yapabilmeleri için başlatılan ‘Yerinde Dönüşüm' projesi, gezici tırlarla insanlara anlatılıyor.

Milliyet’in haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu hibe ve kredi desteği sağlayan ‘Yerinde Dönüşüm’ Projesi için insanlar, 11 kentteki 25 Yapım ve Dönüşüm Ofisi’nden merak ettikleri hususlarda bilgi almayı sürdürüyor. İnsanların ofislere gidemediği yerlerde ise Bakanlığın ‘Yerinde Dönüşüm Tanıtım Tırları’nda projeye ilişkin açıklamalar yapılıyor.

Gezici tırlar ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak için yola çıktı!

TIRLAR BUGÜN MALATYA VE HATAY’DA

Bu çerçevede 6 Kasım tarihinde yola çıkan 2 ayrı tırın ilk durağı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkıma uğrayan Hatay ve Malatya kentleri oldu. Tırlardan biri Hatay’ın Hassa ilçesi 15 Kasım Gürhan Ergüneş Parkı önünde insanlarla bir araya geldi. Diğer tır ise Malatya merkezde, Malatya Park AVM önünde depremzedelerle buluştu. Tırları ziyaret eden insanlara, Bakanlık görevlilerince ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi tüm ayrıntıları ile anlatılıyor. Gezici tırlar, 23 Aralık tarihine kadar deprem bölgelerini dolaşarak projeye ilişkin bilgilendirmeleri sürdürecek.

Gezici tırlar ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak için yola çıktı!

Konutunu, iş yerini yerinde dönüştürmek isteyenler için proje doğrultusunda, konutlar için 750 bin lira hibe, 750 bin lira kredi, ahırlı köy evleri için 750 bin lira hibe, 1 milyon lira kredi, iş yerleri için 400 bin lira hibe, 400 bin lira kredi verilecek.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvurular başladı!

Düşük faizli konut kredisi başvuruları başladı mı? 1.20 faizli konut kredisi şartları neler?


Geri Dön