28 / 04 / 2024

AKTOB Kruvaziyer pazarı

AKTOB Kruvaziyer pazarı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından derlenen verilere göre, ocak-ağustos döneminde gelen yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 gerileyerek 1 milyon 384 bin 389'dan 1 milyon 76 bin 152 kişiye düştü.

Salıpazarı Rıhtımı'nın deniz zemini Silivri'ye taşınacak!

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi kapsamında Salıpazarı Rıhtımı'ndan çıkması düşünülen  500 bin metreküp deniz kökenli malzeme Silivri’ye taşınacak...

İstanbul Salıpazarı Kruvaziyer Liman alanı imar planı iptal mi?

Kamuoyunda Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Daire’de görülen davada Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikre vardı.

Salıpazarı Kruvaziyer Liman projesine yeni lüks otel geliyor!

Hong Konglu lüks otel markası Peninsula, Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk ve BLG Capital Başkanı Serdar Bilgili ile birlikte Salıpazarı Kruvaziyer Liman projesine yeni lüks otel yapacak. Peninsula, projede yüzde 50 hisse sahibi olacak.

Rus pazarındaki daralma Antalya turizmini etkileyecek!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya pazarındaki daralma devam ederse yılın tamamında 1 milyona yakın Rus turistin eksileceğini bildirdi.

Salıpazarı Kruvaziyer Liman projesine 1.5 milyar dolar harcanacak!

Doğuş Grubu'nun aldığı Salıpazarı projesinde ÇED raporu hazırlandı. Doğuş, proje bedelini önceki rapora göre yaklaşık 400 milyon dolar artırarak 1.5 milyar dolara çıkardı.

Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi'nde Antrepo yıkılıp tekrar yapılacak!

Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi içinde olan İstanbul Modern Sanat Müzesi, Doğuş Grubu'yla vakfın anlaşması halinde yeniden yapılacak. Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi sahasındaki 4 No'lu Antrepo binası yıkılıp yeniden inşa edilecek.

Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için 2'nci ÇED raporu hazırlandı!

Galataport diye bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için Çinili Han ve Paket Postanesi binalarının koruma grubu ikiden bire çıkarılarak, aslı gibi yapılması istendi.

AKTOB: Kruvaziyer pazarı daralmaya devam ediyor!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından derlenen verilere göre, ocak-ağustos döneminde gelen yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 gerileyerek 1 milyon 384 bin 389'dan 1 milyon 76 bin 152 kişiye düştü.

Kruvaziyer pazarında daralma devam ediyor!

Türkiye'ye kruvaziyerle gelen turist sayısı ülke genelinde geçen yıla göre yüzde 22,3, Antalya'da ise yüzde 6,6 azaldı Türkiye'ye kruvaziyerle gelenlerin sayısı düşmeye devam ediyor...

Kruvaziyer pazarı daralmaya devam ediyor!

Kruvaziyer pazarı daralmaya devam ediyor. Türkiye'ye kruvaziyer ile gelen turist sayısı ülke genelinde geçen yıla göre yüzde 22,3, Antalya'da ise yüzde 6,6 azaldı.

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi protesto edildi!

İstanbul Kent Savunması adlı grup, Galataport olarak bilinen "Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi" için düzenlenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısını protesto etti. Grup toplantıya katılanlara tepki gösterdi.

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi toplantısı protesto edildi!

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi için yapılacak toplantıyı protesto eden Kent Savunması adlı grup, salona girince kargaşa çıktı. Salonda pankart açarak slogan atan eylemciler, toplantının başlamasını engelledi...

Kruvaziyer şirketleri Batı Akdeniz'e yükseldi!

İzmir'in Türkiye kruvaziyer pazarından aldığı payı koruduğunu belirten Demirtaş, buna karşın tüm Türkiye kruvaziyer pazarında bir düşüş olduğunu söyledi.Tüm Doğu Akdeniz'de yaşanan kruvaziyer turizmdeki düşüşün İzmir'i de etkiledi

AKTOB Kruvaziyer pazarı Haberi

AKTOB Kruvaziyer pazarı

Türkiye'ye kruvaziyerle gelen turist sayısı ülke genelinde geçen yıla göre yüzde 22,3. Antalya'da ise yüzde 6,6 azaldı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından derlenen verilere göre, ocak-ağustos döneminde gelen yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 gerileyerek 1 milyon 384 bin 389'dan 1 milyon 76 bin 152 kişiye düştü. 

Yılın 8 aylık döneminde Antalya, Alanya ve Kaş limanlarının yolcu sayısı da yüzde 6,6 düşerek 135 bin 336 kişiden, 126 bin 359 kişiye geriledi. 

Bu dönemde Antalya Limanı yolcu sayısı 119 bin 378'den 117 bin 392'ye, Alanya Limanı yolcu sayısı da 15 bin 750'den 8 bin 768'e geriledi. 

Diğer yandan Türkiye'nin en çok yolcu çeken limanı olan Kuşadası, 8 aylık dönemde yüzde 2 azalarak 352 bin yolcuya düşerken, yüzde...