15 / 05 / 2024

Akyaka muğla

Akyaka muğla

Akyaka Yerel Yönetim Platformu tarafından, Gökova özel çevre koruma alanında yer alan bir zeytinlik alanın özelleştirilmesine karşı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a hitaben bir imza kampanyası başlatıldı...

Muğla Akyaka'da imar planı revizyonuna iptal kararı!

Muğla Akyaka'daki imar revizyonu iptal edildi. Akyaka imar planı değişikliğini istemeyen çevreciler itiraz ederek verdikleri mücadeleyi kazandı.

Muğla Akyaka imar planları için karar verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan  Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonuna karşı Akyakalılar tarafından Muğla 3. İdare Mahkemesine açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası sonuçlandı.

Muğla Akyaka İmar Planı Revizyonu için yürütmeler durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonlarına karşı açılan dava sonunca yürütmeyi durdurma kararı alındı. 

TOKİ Muğla Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili 12 soru!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akyaka Mahallesi'nde TOKİ tarafından Küçük Sanayi Sitesi yapılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Alban, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mürsel Alban'dan Muğla Akyaka imar planları tepkisi!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Akyaka'da yerel yönetimlerin görüşlerini alınmadan yapılmak istenen planının uygulanamayacağını söyleyerek, “Siz, buraları yeniden planlıyorsunuz ama Akyaka halkının görüşünü aldınız mı? Akyaka'nın nasıl oluştuğundan bilginiz var mı?” dedi.

Muğla Akyaka imar planları için iptal dilekçeleri verildi!

Muğla'da 15 Ekim’de askıya çıkarılan Akyaka İmar Planı Revizyonu'nun iptal edilmesi için binlerce dilekçe Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sunuldu. Olumsuz cevap gelirse dava açılacak...

Muğla Ula'daki 13 milyonluk tünel ne olacak?

Muğla, Ula’daki Akyaka Mahalle Kavşağı Proje inşaatına ilişkin Gökova Ekolojik Yaşam Derneği’nin açtığı davayı görüşen İstinaf Mahkemesi projenin tekrardan incelenmesine karar verdi. Fakat mahkemenin kararı sonrası kavşak ve tünellerin akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu.

Derin Mermerci, Muğla'da organik otel açacak!

Doğa tutkunu olarak bilinen Derin Mermerci, modadan sonra turizm işine de giriş yapıyor. Sosyetik güzel, Muğla’nın Akyaka bölgesinde organik bir otel açmaya karar verdi. 

Lale Manço’nun Muğla'daki evi viraneye döndü!

Lale Manço'nun Muğla’nın Akyaka ilçesindeki villası harabeye döndü. Manço'nun terk ettiği evi, viraneye döndü.

Muğla Atatürk Caddesi'nde 2. etap tamamlandı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Akyaka Mahallesi Atatürk Caddesi 2. Etap yol projesini tamamladı.

Muğla Akyaka'nın çehresi değişti!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula İlçesi Akyaka Mahallesi Atatürk Caddesi’nde yapımını tamamladığı yol, meydan, bulvar düzenlemesi çalışmalarının açılışını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımı ile gerçekleştirdi.

Muğla Akyaka'nın çehresi değişiyor!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Ula Akyaka Mahallesi’nde yüzde 80’i tamamlanan Ula Akyaka Atatürk Caddesi yol, bulvar düzenleme projesi çalışmasını yerinde inceledi.

Bilge Öztürk Muğla Akyaka’da kiteboard okulu açacak!

Tarkan ile yaşadığı ilişki sonrası adını duyuran avukat Bilge Öztürk, Muğla Akyaka’da kiteboard okulu açacak. 21 Mayıs'ta açılacak okulda Bilge Öztürk kurduğu deneyimli eğitmen kadrosuyla kiteboard eğitimi verecek.

Akyaka muğla Haberi

Akyaka muğla

İmza metninde yer alan ifadelere göre özelleştirme kararı halkın onayı alınmadan ve haberi olmadan yapıldı. 


Metinde: 'Akyaka Belediyesi sınırları içinde yer alan 19.300 m2 büyüklüğünde bir zeytinlik alan Akyakalıların haberi olmadan Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB) özelleştirme programına alınmıştır. 


Ayrıca zeytin yetiştirme alanı olmasına karşın bu alan, tapu kaydında "arsa" olarak belirtildiği için "Zeytin Koruma Yasası" olarak bilinen ve zeytin yetiştirme alanlarının korunmasını öngören yasanın koruması dışında bırakılmıştır. Diğer yandan Çevre Kanunu 9/d maddesinde Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi olarak ilan edilmiş alanlarda İmar Kanunu'nun 9. Maddesi hükümlerinin geçerli olmadığı belirtilmektedir. Hal böyleyken, plan değişikliği yapma yetkisini bu maddeden alan ÖİB, ÖÇK Bölgesi içinde yer alan Akyaka'da plan değişikliği yapmak suretiyle yetkisini aşmıştır1 ifadeleri yer alıyor. 


Talepler ise; 'ÖİB tarafından yasaya aykırı...