30 / 04 / 2024

akyaka ula

akyaka ula

Uluslararası Yavaş Kentler Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında "sakin kent" ilan edilen Ula İlçesine bağlı Akyaka Beldesindeki rüzgar ve uçurtma sörfü alanı, hazırlanan "Gökova Rüzgar Sörfü ile Ünleniyor" projesiyle uluslararası arenada tan

Muğla Akyaka imar planları için karar verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan  Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonuna karşı Akyakalılar tarafından Muğla 3. İdare Mahkemesine açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası sonuçlandı.

Muğla Akyaka İmar Planı Revizyonu için yürütmeler durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonlarına karşı açılan dava sonunca yürütmeyi durdurma kararı alındı. 

Muğla Ula'daki 13 milyonluk tünel ne olacak?

Muğla, Ula’daki Akyaka Mahalle Kavşağı Proje inşaatına ilişkin Gökova Ekolojik Yaşam Derneği’nin açtığı davayı görüşen İstinaf Mahkemesi projenin tekrardan incelenmesine karar verdi. Fakat mahkemenin kararı sonrası kavşak ve tünellerin akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu.

Muğla Akyaka'nın çehresi değişti!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula İlçesi Akyaka Mahallesi Atatürk Caddesi’nde yapımını tamamladığı yol, meydan, bulvar düzenlemesi çalışmalarının açılışını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımı ile gerçekleştirdi.

Muğla Akyaka'nın çehresi değişiyor!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Ula Akyaka Mahallesi’nde yüzde 80’i tamamlanan Ula Akyaka Atatürk Caddesi yol, bulvar düzenleme projesi çalışmasını yerinde inceledi.

Kars-Akyaka arası DMU SET seferleri başladı!

Hızlı trende bulunan bütün konfora sahip olan ve iki ucunda da kontrol mekanizmaları bulunan DMU SET tren Kars Akyaka seferi yapacak yolculara daha konforlu ve daha hızlı bir ulaşım hizmeti sunacak.

Akyaka Pazaryeri açıldı!

Ula Belediyesi’nin Akyaka Mahallesi’ne kazandırdığı Pazaryeri açıldı. Açılışa Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve 22-23. Dönem CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin de katıldı...

Muğla Akyaka'ya yeni meydan!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Özel Çevre Koruma Statüsünde bulunan Ula Akyaka Mahallesi Atatürk Caddesi ve meydan düzenlemesi projesi için Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Şube Müdürlüğü ile koordinasyonlu çalışarak onay alındı.

Muğla Akyaka'da kentsel tasarım tespit çalışmaları tamamlandı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanında bulunan Ula İlçesi Akyaka Mahallesi, Atatürk Caddesinin kentsel tasarım, yol yapım, kaldırım ve çevre düzenlemesi ile ilgili tespit çalışmalarını tamamladı.

Muğla Ula'da kentsel tasarım çalışmaları tamamlandı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanında bulunan Ula İlçesi Akyaka Mahallesi, Atatürk Caddesinin kentsel tasarım, yol yapım, kaldırım ve çevre düzenlemesi ile ilgili tespit çalışmalarını tamamladı.

Muğla Akyaka sahiline yerli turist akını!

Hava sıcaklığının mevsim normallerine döndüğü Muğla’da, vatandaşlar hafta sonunda sahillere akın etti. Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka sahilinde şezlong koyacak yer kalmazken, vatandaşlar denizin keyfini çıkardı.

Akyaka'da korkutan doğa olayı!

Muğla’nın Ula İlçesi’ne bağlı Akyaka Mahallesi’nin dünyaca ünlü sahilinde denizin yaklaşık 7 metre çekilmesi, deprem korkusu yarattı. Uzmanlar, 'Bu deprem ve tsunami habercisi değil' diyor...

Akyaka Limanı tehlikeden kurtuluyor!

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka mahallesinde dalgalar ile limanı dolduran ve limana yanaşan balıkçı ve tur tekneleri için tehlike oluşturan deniz dibindeki kumlar, deniz dibi tarama teknesi ile başka bir alana tahliye ediliyor...

akyaka ula Haberi

akyaka ula


Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında "sakin kent" ilan edilen Muğla'nın Ula İlçesine bağlı Akyaka Beldesindeki rüzgar ve uçurtma sörfünün geliştirilmesi için "Gökova Rüzgar Sörfü ile Ünleniyor" projesi hazırlandı.


Akyaka beldesi sınırlarında yer alan Akçapınar sahili, son yıllarda yerli turistlerin yanı sıra yabancı rüzgar sörfçülerinin de vazgeçilmezleri arasında yer almaya başladı. Akyaka'ya gelen ziyaretçi sayısını ve turizmden aldığı payı artırmak, doğal kaynakları değerlendirerek amacıyla "Gökova Uçurtma Sörf ile Ünleniyor Projesi" hazırlandı. Proje ile "sakin kentin" turizme katkı sağlaması ve uçurtma sörfünün bölgenin tanıtımında kullanılması amaçlanıyor.


Bölgedeki faaliyet gösteren eğitim okullarından birinin sahibi Savaş Tan Bankal tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından kabul edilen 194 bin lira bütçeli projeye ajans, 97 bin lira kaynak sağladı...