03 / 05 / 2024

Kars-Akyaka arası DMU SET seferleri başladı!

Kars-Akyaka arası DMU SET seferleri başladı!

Hızlı trende bulunan bütün konfora sahip olan ve iki ucunda da kontrol mekanizmaları bulunan DMU SET tren Kars Akyaka seferi yapacak yolculara daha konforlu ve daha hızlı bir ulaşım hizmeti sunacak.




Kars-Akyaka arası ulaşımın vazgeçilmezi olan demiryolunda kullanılmak üzere DMU SET treni Kars’a getirildi. 


Hızlı trende bulunan bütün konfora sahip olan ve iki ucunda da kontrol mekanizmaları bulunan DMU SET tren Kars Akyaka seferi yapacak yolculara daha konforlu ve daha hızlı bir ulaşım hizmeti sunacak. Saatte 160 kilometre hıza ulaşabilen DMU SET treni Devlet Demir Yolları Kars Tren Garı önünde gar personeli ve vatandaşlar tarafından kurban kesilerek dualar eşliğinde karşılandı.


Ulaştırma Memur Sen Kars Şube Başkanı Makinist Muharrem Toraman “2014-2015 yılında alınan son model motorlu tren ve Kars-Akyaka seferlerinde kullanılan trenlerin üst modeli. Daha modern, daha hızlı ve bilgisayar donanımı üst düzeyde olan bir tren olup, gerek klimasıyla gerekse konforuyla yolcularımıza hak ettikleri hizmeti sunabilecek. Üç araçlı bir tren setine M vagonu ilave edildiğinde, 4- 5 veya 6 araçlı tren seti oluşturmak mümkün. DM araçlarında kumanda kabini, yolcu bölmesi, dört giriş kapısı ve bir adet tuvalet sisteminden oluşmaktadır. M aracında yolcu bölmesi, dört giriş kapısı ve bir adet engelli yolcular için tuvalet sistemi bulunmaktadır" diye konuştu


Hürriyet


Geri Dön