29 / 04 / 2024

Zonguldak'ta, beklenen tren seferleri başladı!

Zonguldak'ta, beklenen tren seferleri başladı!

Zonguldak'ta, beklenen tren seferleri başladı. Zonguldak KarabükIrmak Demiryolu hattında yapılan çalışmalar boyunca yaklaşık iki yıl tren seferleri iptal edilmişti. Tren seferleri bugün itibariyle yeniden başladı.



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Zonguldak-Karabük-Irmak hattı demiryolunda başlatılan çalışmaların sonuna yaklaşıldı. Yaklaşık iki yıldan bu yana devam eden çalışmalar doğrultusunda Zonguldak-Filyos arasında test sürüşlerine geçildi. Yapılan test sürüşlerinin ardından sabah ve akşam olmak üzere dört tren seferi başladı. Yarı hızlı dizel olarak bölgede çalışacak trenlerin, vatandaşların rahat yolculuk yapması için DM tipi vagon olduğu kaydedildi. İlk sefer seferleri başladı Zonguldak'tan başladı. 


Filyos garına gelen tren buradan yolcusuyla Zonguldak garına hareket etti. Yaklaşık iki yıldan bu yana tren seferlerinin kaldırılmasından bu yana Filyos-Zonguldak arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde tıklım tıklım olunca geçen senelerde yaşanan facia sonrası iki vatandaşımız hayatını kaybetti. Facianın ardından yol kapatma eylemleri yapılmış ancak sonuç alınamayınca tren seferleri için toplantılar düzenlenmişti. Bugün itibari ile yapılan tren seferlerinde Filyos-Zonguldak arası olmak üzere hafta içi ve hafta sonu olmak üzere dört yolcu treni seferlerine başladı. Yolcu trenlerinin ilk seferini yapması dolayısıyla Zonguldak il merkezinde çalışan memurlar Zülfıkar Uçar ve Erol Yol, çok heyecanlı olduklarını belirtti. 


Anayurt


Geri Dön