07 / 05 / 2024

aladağ kayak merkezine nasıl gidilir

aladağ kayak merkezine nasıl gidilir

Konya’nın Kış Spor Merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent ilçesindeki Aladağ’a ulaşımı sağlamak ve kış mevsiminde Konyalılar’ın kayak yapabilmesine imkan tanımak için yol yapım çalışmaları sürüyor....

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Salda Gölü'ne teleferik geliyor!

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Salda Gölü'nün kenarından başlayıp kayak merkezine kadar ilerleyen bir teleferik projenin peşinde olduklarını söyledi...

Derbent Aladağ kayak merkezine kavuşuyor!

Konya Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Derbent Aladağ’da kurulması planlanan kayak tesisleri alanında incelemelerde bulundu.

Kars Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin yolları yeniden yapılıyor!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan ve Kars İli, Sarıkamış İlçesi'nde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor. Bu kapsamda kayak merkezine giden yollar yenilenmeye başlandı.

Konya Aladağ Kayak Merkezi'nin ilk etabı Aralık'ta açılacak!

Konya'da yapımı süren Derbent ilçesine 4 kilometre uzaklıkta kurulacak kayak merkezinde çalışmalar sürüyor. Derbent Aladağ Kayak Merkezinin ilk etap kayak pistinin aralık ayında açılacağı bildirildi.

Uludağ yaz turizmine açılacak mı?

Yılbaşı tatilini geçirmek üzere gittiğim Uludağ’da yanıtını aradığım soru şuydu: 50 yıldır ulusaldan uluslararası bir kayak merkezine evrilmesi gerekirken, nasıl olur da “bölgesel” sınırlara çekilir?

Konya Derbent'e kayak merkezi kurulacak!

Konya'nın Derbent ilçesindeki Aladağ'a kurulması planlanan kayak merkezi ile kentin turizm potansiyelinin ve gelirinin artırılması hedefleniyor. Konya, daha fazla ziyaretçi çekebilmek ve turistleri kentte daha uzun süre konaklayabilmenin yollarını arıyor.

Konya kış sporları merkezi olacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması için yürütülen çalışmaların hızlandırıldığı Derbent Aladağ Kayak Merkezi Projesi ile ilgili olarak, bu yıl içerisinde daha önemli ve somut adımlar atılacağını söyledi

Konya Aladağ'da kayak merkezi çalışmaları başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve ilçe belediye başkanları, Derbent ilçesi sınırlarındaki Aladağ'da kayak merkezi oluşturulacak alanda incelemelerde bulundu.

Erciyes'teki yeni oteller hizmete giriyor!

Erciyes Dağı'ndaki kayak merkezinde tesisleşmeyi büyük oranda tamamladıklarını ve Erciyes'in karını kâra çevirdiklerini belirten Özhaseki, kayak merkezine olan ilginin her geçen gün artmasının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Ilgaz Dağı kayak merkezinde haftasonu yoğunluğu!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı, hafta sonunda tatilcilerden yoğun ilgi gördü. Hafta sonunu fırsat bilen tatilciler, Ilgaz Dağı kayak merkezine akın etti..

Kartepe'de kayak sezonu açıldı!

Kartepe'de kayak sezonu açıldı. Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Samanlı Dağları' nın zirvesinde yer alan ve kar kalınlığı 70 santimetreye ulaşan Kartepe'de, kayak sezonu başladı

Fethiye Kayaköy mimari yapısı korunacak!

Fethiye Kayaköy mimari yapısı korunacak. FETHİYE ilçesine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Kayaköy Ören yeri, yüzlerce yıllık ortak geçmişin, kültür çeşitliliği ve de zenginliğinin izlerini taşıyor.

aladağ kayak merkezine nasıl gidilir Haberi

aladağ kayak merkezine nasıl gidilir


Konya’nın Kış Spor Merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent ilçesindeki Aladağ’a ulaşımı sağlamak ve kış mevsiminde Konyalılar’ın kayak yapabilmesine imkan tanımak için yol yapım çalışmaları sürüyor.


Konya İl Özel İdaresi Altyapı ve Ulaşım Daire Başkanı Ramazan Şevik, yol yapım çalışmalarını yerinde inceledikten sonra yaptığı açıklamada, yapımı planlanan Aladağ Kayak Merkezi’ne ulaşımı sağlayacak 8 kilometrelik yolun en kısa sürede bitirilmesini planladıklarını söyledi. Şevik, “Şu anda ekiplerimiz burada yolun tesviye işlemlerini yapıyor. Yani yolun ortaya çıkarılmasıyla ilgili çalışmaları yürütüyorlar. Mevsim şartları itibariyle çok uygun bir sezonu yaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu yolu köy yolu standartlarında yapıp vatandaşlarımızın kullanımına açacağız” dedi.


Şevik, bundan sonraki süreçte ile yolun güçlendirilmesi ve stabilizesi ile ilgili çalışmaların yapılacağını aktararak, “Asfalt çalışması yapıldığında artık standart bir yol olmuş...