30 / 07 / 2024

Alahabalı arkeolojik yerleşimi

Alahabalı arkeolojik yerleşimi

Uşak Eşme Alahabalı Köyünde yer alan, Alahabalı Arkeolojik yerleşiminin 1/25.000 ölçekli harita ile kadastro paftasında gösterildiği şekliyle I. (birinci) derece arkeolojik sit olarak tescil edildi...

120 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 17 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler kurulumu ve yerleşimi ile son derece pratik konut tipidir. Bu yapılar özellikle son yıllarda çok tercih edilmeye başlandı. Peki prefabrik evler ne kadar? İşte detaylar!

Sit alanı Akçalı Antik Yerleşimi'nden üreticilerin tahliye edilmesi kararı mecliste!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde bulunan ve sit alanı olan Akçalı Antik Yerleşimi'nden zeytin üreticilerinin tahliye edilmesi kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yerleşimi düzenleyen 'Fay Yasası' önerisi!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, ''Diri faylar üzerinde çok sayıda yerleşim birimi ve önemli mühendislik yapıları var, ancak bu bölgelerde yerleşimi düzenleyen bir ‘Fay Yasası’ yok” diye konuştu.

Yasa dışı Yahudi yerleşimi kurulmasına onay!

İsrail ve ABD arasında 'Yüzyılın Anlaşması" olarak gösterilen planda işgal altında olan Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin "İsrail'e ilhakının" da gündeme geldi.

Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ne 5 duruşma salonu inşa edilecek!

Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ne FETÖ ve darbe girişimi davaları sanıklarının yargılanacağı 5 duruşma salonu inşa edilecek.

Köyü boşaltılan ailelere 130 milyonluk iskan desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son bir yılda kamulaştırma, göç, güvenlik gibi nedenlerle köyünü terk etmek zorunda kalan 7 bin 954 ailenin yeni yaşam alanlarına yerleşimi için 130 milyon lira tutarında yatırım yaptı.

Ordu Büyükşehir'den arkeolojik kazılara destek!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın birinci birleşimi gerçekleştirildi. Meclis’te, geçtiğimiz yıl arkeolojik kazılara tam destek veren Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl da aynı desteği sürdüreceği belirtildi.

Yassıhöyük Kazısı başlıyor!

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören Köyü sınırları içerisinde kalan Ovaören arkeolojik yerleşim alanı içerisindeki Yassıhöyük kazısının bu yılki bölümüne 1 Ağustos 2015 tarihinde başlanacağı bildirildi.

Kudüs'teki müslüman mezarlığına yerleşim birimi yapılacak!

Müslüman mezarlığına Yahudi yerleşimi Kudüs Belediyesinin, tarihi Müslüman mezarlığı enkazı üzerine Yahudi yerleşim birimi kurulması planını onayladığı bildirildi. Yerleşim biriminde 192 konut,480 odalı otel ve ticaret merkezi olacak.

Bursa Kemerli Kilisesi satışa çıkarıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde yer alan ve antik kent yerleşimi olan Tirilye kasabasında Kemerli Kilisesi internette emlakçı Nusret Akyüz tarafından satışa çıkarıldı.

Balıkesir'e 40 milyon liralık Bilim Merkezi!

Balıkesir Çamlık'ta yapılması planlanan 'Bilim Merkezi' için TÜBİTAK ile ön protokol imzalandı. Başuzman Doç. Dr. Ekrem Zor, projedeki asıl amacın deprem güvenliği yerleşimi ve deprem zararlarının azaltılması olduğunu söyledi

Kemalpaşa Ulucak imar planı askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kemalpaşa ilçesine bağlı Ulucak Yerleşimi 1 / 5.000 ölçekli Nazım İmar Planı 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü askıya çıkarıldı...

Şanlıurfa Germüş'teki tarihi alan için imar izni verildi!

Şanlıurfa il merkezine 10 kilometre uzaklıktaki eski Ermeni yerleşimi Germüş köyünde bulunan tarihi alan için imar izni verildi.

Alahabalı arkeolojik yerleşimi Haberi

Alahabalı arkeolojik yerleşimi

KÜTAHYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR

                                                                                             64.02/54

Toplantı Tarihi ve No    : 29.08.2014-92                                           

Karar Tarihi ve No        : 29.08.2014-1929                               


Uşak İli, Eşme İlçesi, Alahabalı Köyünde yer alan Alahabalı Arkeolojik yerleşiminin III. (üçüncü) derece arkeolojik sit olarak tescil...