27 / 04 / 2024

Alaköprü Barajında elektrik üretimi

Alaköprü Barajında elektrik üretimi

"Asrın Projesi" nitelendirilen, dünyada ilk kez uygulanacak deniz boru hattı ile adaya su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.

Temmuz ayında elektrik faturalarına zam gelecek mi? İşte yanıtı!

EPDK, Temmuz ayında elektrik faturalarına zam yapılıp yapılmayacağına dair açıklamada bulundu.

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'i tamamlanıyor!

Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'ini tamamlayacak olan  ''3 milyonuncu metreküplük betonun dökümü'' yarın törenle yapılacak.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Yusufeli Barajı'nda 112 metre yüksekliğe ulaşıldı!

Türkiye'nin kendi öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisleri tarafından inşa edilen Yusufeli Barajı'nda, 112 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nda sona gelindi!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımına başlanan Yusufeli Barajı'nda sona gelindi. Dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 50 metreye ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nda 50 metreye ulaşıldı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada Yusufeli Barajı'nda gövde beton dökme çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini söyledi.

Yusufeli Barajı'nda sona geliniyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımına devam edilen Yusufeli Barajı'nda sona gelindi. Türkiye'nin en yüksek barajında 3 bin kişi vardiyalı 24 saat süreyle çalışıyor.

Iğdır Ünlendi Barajı'nda sona gelindi!

Iğdır'da 70 köyün içme suyu ve Aras Vadisi'nin sulama ihtiyacını karşılayacak Ünlendi Barajı'nda sona yaklaşılıyor. Proje ile ilgili DSİ 242'inci Şube Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Taşköprü Yaylası’nda fırsatçıların kaçak yapıları yıkıldı!

Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası’nda 15 Temmuz Evleri olarak inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı. Ekipler, '15 Temmuz Mahallesi' tabelalarını kaldırarak yıkıma başladı.

Alaköprü Barajında elektrik üretimi Haberi

Alaköprü Barajında elektrik üretimi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Anamur ilçesinde yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.



Geçtiğimiz ay su tutulmaya başlanan barajda, elektrik üretimine geçiş için de yoğun şekilde çalışılıyor. Santral montajı tamamlanan barajda 3 tribünde testler...