03 / 05 / 2024

Alanya 2016 imar

Alanya 2016 imar

Alanya Belediyesi’nin, mahallelerde çarpık yapılaşma ve birbirinden farklı imar uygulamalarını ortadan kaldırmak için hazırladığı imar planı notları, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Alanya'da imar planlarına yeni düzenleme!

Alanya İmar Planı notunda yazılı yüzde 30 emsal yükselişine itirazlar mahkemeye taşındı. Antalya İdare Mahkemesi itirazları kabul ederse, Alanya'da açık alanlardaki yüzde 30'luk emsal yüzde 20’ye indirilecek.

Alanya'da kontrollü yapılaşmanın önü açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda Alanya'daki imar durumu tartışıldı.

Alanya Çıplaklı'nın uygulama imar planında sorunlar çözülüyor!

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çıplaklı Mahallesi'nin kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak  imar planında sorunlar çözülmek üzere.  Alanya Belediyesi gelen üst yazıyla birlikte, duran bayındırlık ve imar hizmetlerini vermeye başlayacak.

Vakfa tahsis edilen arazide imar krizi!

Kadir Topbaş’ın yönetimindeki vakfa 2016’da eğitim amaçlı tahsis edilen İBB arazisinin iptal edilen imar planlarını yeni İBB yönetimi “hizmet, sağlık, kreş” olarak değiştirdi. AKP-MHP grubu ise “eğitim” şeklinde planladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vetosuna rağmen karar değişmedi.

Alanya Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Alanya Belediye Meclisi’nde önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, “İmar Barışı’ndan faydalanabilirim ümidiyle kaçak yapıya yönelen vatandaşlarımıza tavsiyem boşa zarar etmesinler. Hepsini tek tek yıkacağız” diye uyardı.

İsrail yönetimi Filistinlilerin imar izni başvurularını reddetti!

İsrail yönetimi işgal altındaki Batı Şeria'nın "C bölgesi"nde 2016-2018 yıllarında Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının bir çoğu geri çevrildi...

Alanya'da 1/1000 imar planına itiraz!

Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi  meclis üyeleri ve komisyonlarında oy birliğyle karar verilen 1/1000 imar planına itiraz inşaat sektörünü zorluyor.

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

Sinop'ta inşaat krizi! İmar planları iptal edildi!

Sinop Belediye Meclisi tarafından 2016 yılında onay verilen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı, hukuka uygun olmadığı nedeniyle iptal edildi. Sinop'ta şimdi de devam eden inşaatlar hakkında suç duyurusu yapıldı.

Alanya Dinek'in 40 yıllık imar sorununa çözüm!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Dinek Mahallesi'nin 40 yıllık imar sorununu çözecek 18. madde uygulamasının tamamlandığını açıkladı.

Antalya’da imar barışına 144 bin 514 başvuru geldi!

Antalya’da ‘imar barışı’ kapsamında 144 bin 514 yapı kayıt belgesi verildi. En fazla belge Manavgat'ta düzenlenirken, Manavgat'ı Kepez ve Alanya takip etti.

Alanya'da yeni imar planı tepkisi!

CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan imar projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çorbacı, onaylanan ilk imar planı değişikliğini eleştirdi.

Kuzey Alanya için yeni imar yolu!

Alanya Belediyesi, Kuzey Alanya’yı Büyükhasbahçe ve Mamadı üzerinden Cikcilli çevreyoluna bağlayacak 30 metrelik imar yolu için çalışmalara hız verdi.

Alanya 2016 imar Haberi

Alanya 2016 imar

Alanya Belediyesi’nin, mahallelerde çarpık yapılaşma ve birbirinden farklı imar uygulamalarını ortadan kaldırmak için hazırladığı imar planı notları, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, merkez mahalleleri ve Büyükşehir Yasası ile Alanya Belediyesi’ne bağlanan mahallelerdeki farklı imar uygulama hükümlerini ortadan kaldırmak ve çarpık yapılaşmayı önlemek için çalışma başlatmıştı. Çalışmalar kapsamında tüm mahalleleri kapsayacak imar planı hükümleri ve plan revizyonları Büyükşehir Meclisi’ne sunuldu. Alanya Belediye Meclisi’nin 7 Haziran 2016’da 155 sayılı kararı ile uygun bulunan, Merkez Mahalleleri, Güzelbağ, Emişbeleni, Mahmutlar, Payallar, Cikcilli, Çıplaklı, Oba, Demirtaş, Okurcalar, Kargıcak, İncekum, Konaklı, Kestel, Tosmur Mahalleleri 1/1000 ölçekli uygulama imar planları plan hükümleri revizyonuna ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan değişiklikleri, bugün yapılan Büyükşehir Belediyesi Devam Meclisi’nde...