06 / 05 / 2024

Alanya Çayarası yaylası

Alanya Çayarası yaylası

Antalya-Konya yolu genişletme çalışmaları kapsamında, Alanya Belediyesi, Çayarası Yaylası'nda yıkılacak dükkanların yerine modern bir çarşı ve cami inşa ediyor. Bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi bekleniyor.

Konya-Alanya arası 2 saate düşecek!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya'da düzenlenen Geleneksel Çiftepınar-Hadim Yazlık Yaylası şenliklerine katıldı. Şenlikte konuşan Elvan, Konya'dan Alanya-Mahmutlar'a ulaşımı 7-8 saatten 2 saate indireceklerini belirtti.

Alanya Çayarası Yaylası'na modern çarşı ve cami projesi!

Antalya-Konya yolu genişletme çalışmaları kapsamında, Alanya Belediyesi, Çayarası Yaylası'nda yıkılacak dükkanların yerine modern bir çarşı ve cami inşa ediyor. Bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi bekleniyor.

Alanya Çayarası cazibe merkezi olacak!

Çayarası esnafı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada “Çayarası, yeni yapacağımız dükkanlar, cami ve sosyal alanlar ile adeta cazibe merkezi olacak.’’ dedi.

Alanya'ya yeni bağlantı yolu!

Alanya Belediyesi kırsal mahallelerde yol ve altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Deretürbelinas ve Gedevet Yaylası’nda mahalle içi yolları açan Alanya Belediyesi, Dere Mahallesi’nde Yukarı Harmanlı Mevki ile Süleymanlar Mahallesi İnlice Mevkii’nde yol çalışmasına devam ediyor.

Alanya Gören Yaylası'nın yolları genişletildi!

Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaylalarda kış sezonu öncesi çalışmalarını tamamladı. Basırlı Mahallesi’ne bağlı Gören Yaylası’nda 3 kilometrelik yolun genişletmesini yapan ekipler, alt yapı çalışmalarını da tamamladı.

Alanya Köprübaşı Yaylası’nda yol çalışması tamamlandı!

Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı asfalt ekibi Hacımehmetli Mahallesi’ne bağlı Köprübaşı Yaylası’nda 7 km’lik asfalt çalışmasını tamamladı.

Alanya Gökbel'e yeni yol!

Alanya Belediyesi, yol genişletme ve iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Gökbel ile Çayarası Yaylası arasındaki Sülüklü Mevkii’nde 11 kilometrelik alternatif yolda genişletme çalışması yapılıyor.

Alanya Xperia Saray Beach Otel 8 milyon 272 bin liraya satılıyor!

Antalya Alanya Saray mahallesinde yer alan Alanya Xperia Saray Beach Otel 8 milyon 272 bin liraya satılıyor. Gayrimenkulün satışı 8 mayıs 2014 günü saat 14.45'te yapılacak.

Yarpuzlular Turizm Alanya'da 4 milyon 500 bin TL'ye otel yapacak!

Yarpuzlular Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş Alanya Konaklı'da 460 oda 980 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel yapacak. On ay sonra işletmeye açılması hedeflenen otel projesi 4 milyon 500 bin TL'ye mal olacak...

Onur Air ile Atatürk Havalimanı’ndan Alanya uçuşları başlıyor!

Onur Air ile Atatürk Havalimanı’ndan Alanya uçuşları başlıyor. Atatürk Havalimanı'ndan Alanya'ya sefer düzenleyen ilk şirket olan Onur Air bu sayede Antalya'nın doğusundaki tatil bölgelerine daha kolay ulaşım imkanı sunacak.

Avrasya GYO Alanya'daki bağımsız bölümlerin alımını tamamladı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Antalya İli, Alanya İlçesi, Türkler Mh., Kargıçiftliği Mevkii; Gökay Sitesi R Blok 1-3 bağımsız bölümlerin satın alımının tamamlandığını bildirdi...

Alanya'dan Kayseri ve Konya'ya hızlı tren yapılacak!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Alanya'dan Kayseri ve Konya'ya kadar, diğer taraftan Burdur üzerinden İstanbul'a kadar hızlı trenler olacak. İki havaalanını hızlı tren projesiyle birleştirmek istiyoruz" dedi...

Avrasya GYO Alanya'daki gayrimenkullerin satın alımını tamamladı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Antalya Alanya Kargıçiftliği Mevkii Gökay Sitesi'nde yer alan iki adet bağımsız bölümün satın alım işlemlerini tamamladı. Taşınmazların ekspertiz raporu ektedir...

Alanya Çayarası yaylası Haberi

Alanya Çayarası yaylası

Alanya Belediyesi, Çayarası Yaylasında Antalya-Konya yolu genişletme çalışmaları kapsamında yıkılacak dükkanların yerine modern bir çarşı ve cami kazandırıyor. Cami inşaatına geçen yaz sunu başlanırken, çarşı ve meydan projesi kısa süre sonra ihaleye çıkıyor. Şılılar Mahalle Muhtarı Yaşar Özgür ve bir grup Çayarası esnafı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i ziyaret ederek mahallelerine ve Çayarası Yaylasına yapılan yatırımlar için teşekkür ettiler.


ÇAYARASI'NDA ESNAFIN 

Şıhlar Mahalle Muhtarı Yaşar Özgür, "Yol genişletme çalışmaları kapsamında yarım asırdır Çayarası'nda faaliyet gösteren esnafın dükkanları yıkılacak. Başkan Yücel, yıkılan dükkanların yerine yenilerinin yapılacağını söyledi. Adem Başkan'a ve ekibine esnaf adına teşekkür ederim. Esnafın büyük bir sorunu ortadan kalktı." dedi, 


ÇAYARASI'NDA YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ' 

Çayarası Yaylası'nda faaliyet gösteren çarşının bir mazisi olduğunu ve bunu çok iyi bildiğini belirten Başkan Yücel. "Burada...