29 / 04 / 2024

Alanya GES projesi

Alanya GES projesi

Alanya Belediyesi'nin hayata geçireceği Güneş Enerji Santrali Projesi (GES), Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliği ile kabul edildi.

Antalya-Alanya Otoyolu projesinin ihalesini 76,7 milyar TL bedelle Limak İnşaat kazandı!

Antalya-Alanya Otoyolu projesi için yapılan ihalesini 76,7 milyar TL bedelle Limak İnşaat kazandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin detaylarını paylaştı. İşte ayrıntılar...

Bugün yeni ev sahipleri belli oluyor!  2+1, 3+1 Alanya 250 Konut Projesi TOKİ 18 Eylül 2023 canlı kura çekişi ekranı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Alanya Mahmutlar Mahallesi 250 Konut Projesi’ nin çekişinin bugün saat 14:00'da yapılacağını duyurdu. İşte detaylar...

Alanya Toptancı Hal Kompleksi'nin yüzde 70'si tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Toptancı Hal Kompleksi Projesi inşaatında yüzde 70’lik kısmı tamamlandı. Yaklaşık 100 milyon TL yatırım bedelli projede 159 işyeri bulunacak.

TOKİ Antalya Alanya Yeniköy Projesi İnşaatı İşi ihalesi 8 Haziran'da!

Antalya Alanya Yeniköy Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi 8 Haziran Pazartesi günü yapılacak.

Alanya Yeniköy Projesi İnşaatı ihalesi 5 Haziran'da!

Antalya Alanya Yeniköy Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi 5 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Antalya-Alanya otoyol projesi TBMM gündeminde!

Finike-Elmalı-Korkuteli yol çalışması ile Antalya-Alanya otoyol projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, yol projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Alanya'nın cazibesi kent meydanıyla artacak!

Hükümet Caddesi esnafları ile kahvaltıda bir araya gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kent meydanı projesi hakkında açıklamalar yaptı. Başkan Yücel, kent meydanı projesinin Alanya’ya değer katacağını söyledi.

Alanya Güzelbağ'da meydan projesi hayata geçiyor!

Alanya Belediyesi, Güzelbağ Mahallesi’nde meydan düzenlemesi ve yeni yollar yapıyor.

Alanya Teleferik projesi hizmete girdi!

Alanya Kalesi'nin Ehmedek Kapısı ile Damlataş Sosyal Tesisleri arasında yapılan teleferikle yolcu taşınmaya başlandı.

Alanya Toptancı Hali inşaatı yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’ya kazandırdığı Toptancı Hal Projesi’nin inşaat çalışmaları devam ediyor.

Alanya Teleferik projesi Haziran'da açılacak!

Türk turizmine yeni bir soluk getirecek olan Alanya Teleferik için geri sayım başladı. Teleferik Holding’in ikinci büyük yatırımı olan projede, teleferiğin direk ve ekipmanları Rus yapımı helikopterle monte edildi.

Alanya Teleferik yılda 1 milyon kişiyi taşıyacak!

Alanya Teleferik projesi Alanya Kalesi'nin Ehmedek Kapısı ile Damlataş Sosyal Tesisleri arasında çalışacak. Teleferikle yılda 1 milyon kişiyi taşımayı planlanıyor.

Alanya Çayarası Yaylası'na modern çarşı ve cami projesi!

Antalya-Konya yolu genişletme çalışmaları kapsamında, Alanya Belediyesi, Çayarası Yaylası'nda yıkılacak dükkanların yerine modern bir çarşı ve cami inşa ediyor. Bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi bekleniyor.

Alanya GES projesi Haberi

Alanya GES projesi
ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi, Alanya Belediyesi'nin en önemli projeleri arasında gösterilen Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi'ni onayladı. Bugün yapılan BŞB Meclisi'nde ayrıca Mahmutlar Mahallesi'nin 1/5000 ölçekli nazım imar planına yapılan itirazlar da karara bağlandı. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun "olumlu" görüşüne istinaden Toslak Mahallesi'ne kurulacak Güneş Enerjisi Santrali'nin imar planları Antalya BŞB Meclisi'nde oybirliğiyle onaylandı. 4 Nisan tarihinde Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi (CLK) ile Güneş Enerji Santrali'nin bağlantı protokolünü imzalayan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Artık ihale süreci ve sahada kurulum çalışmaları başlayacak" dedi.

 ÜÇ AY İÇİNDE İHALEYE ÇIKACAK

Akdeniz Bölgesi’nde bu büyüklükte güneş enerjisi santralini hayata geçirecek ilk ve tek kamu kurumu olmanın kendilerine gurur verdiğini söyleyen Başkan Yücel, yaklaşık 16 aylık bir mücadelenin ardından projenin son aşması olan bağlantı...