27 / 05 / 2024

Alanya yaylaları yol

Alanya yaylaları yol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya ve Gazipaşa’da gerçekleştirdiği yayla yolu çalışmaları, yaylalara ulaşımı kolaylaştırdığı gibi iki ilçenin Karaman’a ulaşımını da sağlıyor.

Alanya’daki tali yoluna kendi tapusunu astı!

Alanya’da A.S. adlı kadın, çevreyoluna bağlanan tali yolu, kendi mülkü olduğunu iddia ederek tel çit çekip kapattı. Otobüsler halka ulaşamadı. Alternatif yol yapımı için çalışmalarda bulunuldu.

Yaylaların otantik mimarisi betonlaşmayla mı kayboldu?

Yeşil Yol güzergâhında yer alan  yaylalarda betonlaşmanın önüne geçilemiyor. Yaylaların otantik mimarisi adeta kayboldu.

Tarihi Alanya Kalesi içten yıkıldı!

Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Tarihi Alanya Kalesi’nin tarihi surları katledildi. Surların yakımına Avusturyalı emekli pilotun ev tadilatı yol açtı

Alanya'nın çehresi yeni yatırımlarla değişiyor!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın batı mahallelerinde devam eden, yol ve proje çalışmalarını denetledi. Başkan Yücel, “Projelerimiz tamamlandıktan sonra batı bölgemizin çehresi değişecek” diye konuştu.

Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya ret kararı!

Karadeniz yaylaları için bir doğa talanı olan Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya '' kamu yararı taşıdığı'' nedeniyle ret kararı verildi.

Antalya-Alanya otoyol projesi TBMM gündeminde!

Finike-Elmalı-Korkuteli yol çalışması ile Antalya-Alanya otoyol projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, yol projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yeşil Yol 2018’de tamam!

Son viraja giren Yeşil Yol 2018’de tamamlanacak. 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak yatırıma 700 milyon lira kaynak aktı. Proje kapsamında Giresun Adası turizme açılıyor

Yeşil Yol projesinde sona gelindi!

Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Samsun, Artvin, Bayburt ve Tokat'ın yaylalarını birbirine bağlayacak olan ve 700 milyon lira yatırım bedeline sahip olan Yeşil Yol projesinde sona gelindi..

Alanya Kestel'in yol hayali gerçek oldu!

Alanya Belediyesi Kestel Mahallesi’nin en önemli ulaşım arteri olan İsa Küçülmez Caddesi’nde 30 metrelik yolda parke ve kaldırım çalışmasını tamamladı.

Alanya'da 50 yıldır trafiğe kapalı yol yeniden hizmete açıldı!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in talimatıyla Fen İşleri Müdürlüğü, Ev Restoran'ın yanında 50 yıldır araç trafiğine kapalı yolu hizmete açtı.

Alanya Büyükhasbahçe'ye yeni imar yolu!

Alanya Belediyesi 2017 yılı yatırım programı çerçevesinde kentin birçok mahallesinde yol yapım çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Alanya Belediyesi'nden 35 kilometre imar yolu!

Alanya Belediyesi, bölgeler arası düzenli ve güvenli ulaşımı sağlamak için imar planlarında yol olarak ayrılmış alanlarda yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Alanya'ya yeni imar yolları!

Altyapı, kaldırım, asfalt, yeni yol ve köprü gibi onlarca çalışmayı bir arada sürdüren Alanya Belediyesi, merkez mahallelerde de trafik yoğunluğunu azaltmak için yeni imar yolu ve iyileştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Alanya yaylaları yol Haberi

Alanya yaylaları yol


Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal alan ekipleri, Alanya’nın Tırılar, Kocaoğlanlı, Özvadi, İmamlı, Uğrak, Büyükpınar, Yeşilöz ve Hocalar mahallelerinin yayla yolları ile Gazipaşa’nın Karalar bölgesindeki yayla yollarını modernize etmek için kolları sıvadı. 

Toplam 25 kilometrelik yolda geçtiğimiz günlerde tamamlanan hazırlık çalışmalarının ardından, asfaltlamaya geçildi. 

YERİNDE İNCELEME

Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir ve Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney,  mahalle muhtarlarıyla birlikte çalışmaların devam ettiği bölgede incelemelerde bulundu. Akdemir ve Güney, yayla sakinleriyle bir araya geldi. Kırsal alan sorumlusu Arif Yeni çalışmaların son durumu ve mahiyeti hakkında bilgi verdi. 

KARAMANA KOLAY ULAŞIM

Yapılan çalışmadan son derece memnun olan mahalle muhtarları, “Alanya’nın 8 mahallesi ve Gazipaşa’nın 5 mahallesinin yayla yolunda yapılan çalışma bölgemiz için son derece önemli. Sadece mahalle sakinleri değil, yerli ve yabancı turistlerin de güzergâhı olan bu...